View Single Post
Eski 13-07-2010, 14:04   #16
onur85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Çok da ''haybeye'' kullanmış sayılmaz. Yeri gelmişken, haybeye olarak kullandığınız kelimenin yuvarlatılmış olduğu kanaatindeyim. Bir takım google aramalarında her ne kadar haybeye kelimesine yakıştırmalar varsa da, kanatimce tam karşılığı bu değil.

Çayın mavi olmasına sebep, çiçeğinin tomurcuğunun tazeyken toplanmış olmasını, 6 adet mor borazan biçimli çiçeğin üzerinde olduğunu ifade etmek amacıyla vurgulanmıştır.

Mavi renk de olması tazelik ve etkin madde açısından önemli. Benim dağıtım için topladığım çiçeklerin elimi nasıl boyadığını gösteren resimleri inceleyiniz.

Lavanta türü olan bu otumuz da uçucu yağlar içerdiği için, dikkatlice zamanında toplanmalı, faydası üzerindeyken sağlık amacıyla kullanılmalıdır.

Kalp damarları dahil, tıkanıklığa sebebiyet veren enzim '' Homocysteine olup, mutlaka Lipoprotein (a ) ve hsCRP değerleri ile birlikte kan tahlilinde istenmelidir.

Sevgili dostlar,

Damar tıkanıklığına sebep olan doğal ve ırsi kan yapınızı mutlaka kontrol ediniz.

Bahsini yaptığım 3 değerin kontrolü, sağlıklı hayat şartlarının sürekliliği için mutlaka, Folik Asit, B6, B12 kullanımını kombine olarak , '' DOKTORUNUZA ISRARLA HATIRLATIP, DANIŞARAK '' kulanmanızı öneririm.

Çoğu kalp damar hastalıkları uzmanı, kardioloji uzmanı bu değerlerin tespiti ve gerekli tedavisi üzerine bilgili değiller.

Kimsenin canını sıkmak istemem ama, kollestrol den önce bu 3 değerin mutlak kontrol altına alınması hayati önenem taşımakta.

Benim ailem de hem ana, hem de baba tarafımdan yüksek tansiyon ve damar sertliği, tıkanıklığı kalıtımsal sorun.

Homocysteine değerlerim kabul edilebilir sınırların 4 katı kadar kötüydü.

Bunun damar tıkanıklığına sebep vermesi ve kalp krizi ya da felç riski 90 % oranlarıyla başıma belaydı.

Tabi bir de yararları var ki kansere yakalanma ihtimalim neredeyse 0 % miş.

Bu enzim damar içerisinde zararlı gördüğü ne varsa yok ediyor. Ediyor ama, oracıkta yok ettiğinden de damarı tıkayan bir posa bırakıyor.

Bunu engelleyen folik asit. Doğal olarak günlük ihtiyacımızı karşılamak çok zor. Mutlaka takviye almak gerekiyor.

Lahana turşusu, sakadatlar, çörekotu doğal ilaçlar. Yine de günde 800 mg lık takviye almak şart.

Yanında ise B6 ve B12 de alınarak emilim süreci ve tedavi daha kolay hale geliyor.

Karabaşotu, sürece çok faydalı katkı sağladığı gibi, genç nüfusa hastalık başlamadan katkı sağlıyor.

Bu konu da çok yazılacak tecrübem var ama, sırasıyla olsun bari.
çok güzel bilgiler vermişsin balbay çok teşekkür ederim. babam da şeker hastalığı da var. 2 damarı tıkalı. doktor by-pass dedi ama acelesi yok çok acil bir durum değil diyetine dikkat etsin dedi. Evde sıkı bir diyet uyguluyor. her ay kan değerlerini ölçtürüyoruz. glukoz kolestrol trigliserid değerleri normal çıkıyor. doktor hiç bir sorun yok. şimdi bunlara ek olarak senin dediğin Lipoprotein (a ) ve hsCRP sonuçlarını da doktordan isteyeceğim. bu sonuçlara göre mi doktor b6 b12 ve folik asit kullanımınına gerek görecek ?

Bir de babamın içtiği karabaş otunun mavi olmama durumuyla ilgili eksik bilgi vermişim. babam melisa otuyla kullandı. bize aktar öyle dedi. sanırım ondan dolayı mavi olmamış olabilir.

onur85 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön