View Single Post
Eski 03-07-2010, 19:25   #111
ibrahim37
Ağaç Dostu
 
ibrahim37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 436
Halil bey yanlış saymadımsa 21 tane alliumunuz var bu çok güzel. Tübiveste sayı 175 anlayacağın sadece bunlardan bile süper bir kolleksiyon yapılabilir. Aynı zamanda bunların kokusu ve kullanımıda var!!! Bunların türlerinin öğrenilmesi, dağılımları aralarındaki farklılıkları öğrenmek başlıbaşına bir iş bu konuda kesin güveneceğin bir kaynakta yok.
Saksılarının tam güm güneş alması süper. Yanlız bana göre dikkat etmen gereken iki nokta var.
1- Yaz yağmurları; saksılarınıza bol miktarda su girer ve saksı uzun süre nemli kalırsa çürüme kaçınılmaz. Bir örnek vereyin geçen sene ağustosta bol yağmurlardan 10 gün sonra doğada inceleme yaptığım bir noktada şunu fark ettim. Küçük çalılıklar altlarında toprak daha uzun süre nemli kaldığı için çürüyüp içi boşalmış lale soğanları gördüm. Oysa çalılıkların dışında toprağın nemi daha hızlı bir şekilde gittiği için soğanlar gayet sağlıklıydı. Yani yaz koruması yapmanız gerekiyor.
2- Kışın donma tehlikesi; Ben Trakyanın soğuklarını iyi bilirim neredeyse insanın kemikleri donar. Saksıların donmasına karşı bir önlem şart. Ayrıca saksılar donmasa bile erken çıkan yaprakların bir kısmı zarar görebilir.
Bu iki soruna çözüm bulduysan. Kolleksiyonu dediğim rakamlara çıkartman pek zor olmayacak.

ibrahim37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön