Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 28-06-2010, 20:32   #117
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Üç yıldır başarı ile kullandığım iki reçeteyi yazayım.
1- 75-80 gr sarımsağı mikser ile parçalayın ve bir litrelik cam şişe içine boşaltın. Başka bir kapta yumuşak suyu (yağmur suyu olabilir) 98 oC ye kadar kaynatın ve kaynar kaynar suyu şişe içine boşaltın ve şişenin ağzı açık bir şekilde bir gün bekletin. Ertesi gün karışımı süzün ve 5 litreye tamamlayın. Kalan artıkları da kullanacağınız bitkiler arasına dökün. Mesela çilek tarhlarına. 5 litrelik karışımı pülverizatöre doldurarak bitkilerin üzerlerine ve köklerine püskürtün. Bu işlemi 5-7 günlük periyotlar ile tekrarlayın. Sümüklü böcekler (kabuklu ve kabuksuzlar) sarımsak kokusunu sevmezler. Sarımsağın içindeki maddeler sümüklü böceklerin yeme isteğini köreltir. Bunun için ya açlıktan ölürler, ya da kokulu bölgeden uzak dururlar. İlacı akşam üstü veya sabah erken saatlerde rüzgarsız havada püskürtün. Yağmurdan sonra işlemi mutlaka tekrarlayın.
2-Kahve veya kahvenin içinde bulunan kafein: Kafein % 0,01- 0,05 oranında sümüklü böceklere tatbik edildiğinde, onların sinir sistemi üzerine etki ederek öldürür.
Eczanelerde satılan Cafergot isimli ağrı kesici bir tabletinde 100 mg kafein içerir. 2-3 adet tableti havanda toz haline getirin ve bir litre su içine atarak tozu eritin, sonra da bir pülvarizatör yardımı ile bitkilere tatbik edin. Bu işlemi haftada bir tekrarlayın.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön