View Single Post
Eski 24-10-2009, 15:08   #1
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Gübre olarak tescilli ürünlerin, bitki koruma ürünü olarak tavsiyesi

Bilindiği üzere Oğuz Alper kullanıcı ismine sahip üyemiz, bir süredir forumda ticari ürünler satmakta ve diğer üyelere ürünü hakkında bilgilendirme yapmakta idi. Fakat;
- kendisine daha önce, ruhsatı olmayan hastalık ve zararlılara karşı çözüm olarak sunmaması konularında yapılan uyarılara riayet etmediği,
- henüz tescili tamamlanmamış bir ürünü tanıttığı, dağıttığı, sattığı,
- bu konularda kendi bilgisine başvurulduğunda cevap vermediği
için forumla ilişkisi kesilmiştir.

Bionem ürününü bulan, Oğuzalper' in de amcası olan Sn. Prof. Dr Oktay Yeğen ile görüşülüp ürün hakkında bilgi edinilmek istendiğinde hocamız bu ürünün ne olduğunun belli olmadığını ve ruhsatsız, tescilsiz ürün kullanmanın sakıncalarını ifade etmişlerdir. Hatta ürünün sitesindeki videoların bile kendi ürünleri olan Bionem' in çekimleri olduğunu ifade etmişlerdir.

Bu hafta içerisinde konu ile ilgili yetkililerle yaptığımız görüşmelerde böyle ürünlerin lanse edilmesine aracılık etmenin bile sakıncaları konusunda uyarı da almış bulunmaktayız.

Bundan sonra sitemizde ve forumumuzda hiç bir zirai girdinin ruhsatlı veya tescilli olduğu konular dışında bu şekilde tanıtılmasına zemin sağlamayacağımızı duyururuz.

Aynı şekilde Bionem başlığı da gübre olarak tescilli olduğu halde bitki koruma ürünü olarak tavsiye edildiğinden kapatılacaktır.

Diğer ürün başlıkları da tarafımızdan incelenmektedir.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön