Konu: Kanola
View Single Post
Eski 21-06-2010, 07:52   #30
fikirci
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
ne adına kimin çıkarına Mucize!!!

Genetiği değiştirilmiş bitkilerde malesef hep aynı sözleri duyuyoruz.
Alternatif,
Mucize,
Gelecek bunabağlı
İnsanlığı doyuracak
Kirlenmeyiöneleyecek

Malesef ... Kendisi riskiçeren ve gentik bir bomba olan bitkilernasıl olurda mucize olurlar
Arkasınabaktığımızda hep aynı 3-4 tarım kartelinin adıçıkıyor. Bu ürünleri piyasaya sürerken özellikle tüm üreticilerikendilerine bağımlı kılacak "kısırlaştırma" işlemi mutlaka yapılıyor. Üsütüne üstük genetik mutasyona uğratılmış bu bitkilerin zararlı olup olmadığını deneyecek vakit olmadı. Bu işin kökeni 1980 lere gidiyor. Eğer bu bitkiler yeni bir ür aspirin olsaydı hala satışına izin verilmiyor ve labaratuvar denemeleri yapılıyor olurdu.
Bu kavga kimkimin yağını kullanacak kavgasıdır.Benim fikrim 10 bin yıllık zeytin ve zeytin yagından daha güvenli tek yağ türü yoktur. Yan ürünlerine gelince. dedik ya aspirin olsa satılamazdı şimdi. mutant bitkileri dogaya yaymaktan başka çaresi kalmadıysa insanlık zaten bitmiş demektir.

Çok temiz bir sektör değil gıda sektörü
tüm dünyayı mutant soyaya batırıp çıkardılar. sSözde bin yıllık sağlık mucizesiymiş. Soya nezaman yendiyse uzak doğuda. devbir yalan. O bilgepirinç ve darıyla yaşadı binlerceyıldır. En çok kullanılan tahıl tütü olan mısırda GDO oranı %80 i geçmiş durumda. Şu an soya ve mısırdan kaçamıyoruz.
Çikolatanın içinde onlar hazırç orbada onlar, market yoğurdunda bile katkı olarak onlar var. Oysa soya yenemez bir türdü sadece bir çeşit ektresi çıkarırlır ve sos olarak kulllanılırdı düne kadar. Şimdi enbüyük sanayi hammeddesi.
Enerji bitkisi lafıdır gidiyor. Önce kolza sonra onun mutant hali Kanola. Oysa buna gerek varmıydı. Bu gün üretilen mısırın %80 i yenemez özellikteki enerji ve sanayi tipi ürünler. Ama olmaz mısır tekeli Amerika Kanadayada bir ürün lazımdı.Kolza mutantlaştırılıp Kanadanın adı şerefine KANOLA adı verildi. Kanolanın ortaya çıkışı sırf KANADA' nın milli çıkarları içindir.
Kendimize soralım bu mutant bitkiler dünyanın mı kurtuluşu yoksa bazı şirketlerin mi?
Ülkesinde zeytin çekirdeği filizlenmeyen Kanadanın akdeniz havzasında tüm zeytinciliği mahfedecek şekilde teşviklerle kendi mutant bitkisini dayatmasını doğal bir gelişme mi kabul edeceğiz. Kanolanın gerçekbir enerji bitkisimi yoksa kendi kucuk kıyametimiz mi olduğunu mutlaka yaşayarak mı ögrenmek zorundayız.

Kaldıki tarım bakanlıgı sağolsun ülkemizde bir ürünün genetik mutasyonlu olup olmadığını test etme **** engelleme girişimi hiç yok.marketlerdeki çin sarmısaklarına ne diyeceğiz?

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön