View Single Post
Eski 21-06-2010, 01:45   #93
Mlerih
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Birileri Kozak'ın haklı davasına destek veriyor. Ama sayfa başındaki "plus 500" altın reklamı bu siteye yakışmıyor. Dostluğumla.
Merih Yücel




CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
BERGAMA



ŞİKAYETÇİ : Hasan Namak,

ŞÜPHELİLER : Koza Madencilik A.Ş. sirketi, yöneticileri ve bazı çalışanları (soruşturmada tespit edielecek)

SUÇ TARİHİ : 17 NİSAN 2010

SUÇ YERİ : Bergama Kozak yaylası

SUÇ : 1- Birden fazla kişi tarafından kişileri hürriyetinden yoksun bırakma (TCK 109),
2- Birden fazla kişi tarafından tehdit (TCK 106),
3- Suça azmettirme (TCK 38)

AÇIKLAMALAR : 1- 17 NİSAN 2010 günü Kozak yaylasında bir köyde Hayrettin Karaca, Gülden Karabudak, Yekta ..., Ersun ...., ..... ,.......ile birlikte Altın Madeni konusunda bir toplantıya katıldık. Daha sonra maden sahalarını, kesilen ve kesilecek ağaçları görmeye gittik. Geziye katılan bir kısım insan ki içlerinde Bergama Belediye Başkanı, Orman İşletme Şefi, Köy Muhtarı ve köylüler de vardı, orman gözetleme kulesine çıktılar. Bu arada biz sekiz kişi,aynı yere sabah çıktığımız için tekrar gitmemizin gereği olmadığını, ağaçların kesildiği yeri görmek istediğimizi söyleyerek, onlardan ayrıldık ve kesim yapılan yere gitmek istedik.
Bir süre sonra maden çalışanların araçları bizi takip etmeye başladı. Bir yere geldiğimizde önümüzden ve arkamızdan araçlarıyla yolumuzu kapattılar. Daha fazla gitmemize izin vermeyecekerini söylediler.
Biz yasak olduğunu gösterir hiç bir tabela, işaret ve emare olmadığını, burasının kamuya ait bir yol olduğunu, bizi engelleyemeyeceklerini ve yolumuza devam etmek istediğimizi söyledik. Israrımız karşısında, üç araçtan inen çok sayıda maden çalışanı, sert ifadelerle ve kabadayı duruşlarıyla etrafımızı sardılar.
Yükselen sesleri ve sert üsluplarıyla, daha fazla ısrar edersek "gereğini yapacaklarını" söyleyerek tehdit ettiler. Bu arada etraftaki diğer maden çalışanları, tehditkar bakışlar ve duruşlarıyla, bizim grubumuza daha da yaklaşarak, tehditlerini arttırdılar.
89 yaşındaki Hayrettin Karaca'yla alay edip hakaret etmeleri, Atatürk hakkında saygısızca konuşmaları üzerine, Hayrettin Karaca'nın da çok sinirlendiğini görmemiz sağlığına bir şey olabilir diye düşündürdü. İçimizde bayanların da olması ve daha fazla ısrarcı olmamız halinde fiizksel taarruza maruz kalacağımıza kanaat getirmemiz nedeniyle, geri gideceğimizi söyledik. Geldiğimiz yolun istikametini bize açtılar ve böylece geri dönmek zorunda kaldık.
2- Yolda yukarıdan inen diğer ekiple karşılaştık. Başımıza geleni anlattık. Bizim ağaç kesim sahasına sokulmayacağımızı, maden şirketi yöneticilerinin, belediye başkanına ve muhtara telefon ederek söylediklerini öğrendik. Bu şekilde maden çalışanlarının kendiliğinden değil de şirket yöneticilerinin talimatıyla bizi takip edip, yolumuzu kestiklerinden emin olduk.
3- Döndükten sonra soruşturduğumuzda, söz konusu orman sahasının henüz şirkete teslim edilmediğini öğrendik. Tehdit ve zorlamayla sokulmadığımız sahanın bütün tasarrufunun, orman işletme şefliğinde olduğunu, şirkete teslim edilmediği için, şirketin hiç bir söz hakkı olmadığını tespit ettik. Olay günü, şirket tasarrufu tamamıyla kamuya ait olan bir yoldan geçerek gitmemizi, tehdit ve zor kullanmak suretiyle engellemiştir.
4- Şüphelilerin daha önce de benzer bir suçtan dolayı BERGAMA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'nın Soruşturma No: 2009/3751
Esas No: 2009/1912, İddianame No: 2009/819 ile Bergama Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının sürdüğünü öğrenmiş bulunmaktayım.Bunun bir alışkanlık ve yöntem haline getirildiği anlaşılmaktadır.


SONUÇ VE İSTEM : İşbu şikeyetim üzerine, eylemlerde bulunan faillerin tespit edilerek, haklarında cezalandırılmasına yönelik gerekli yasal işlemlerin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederim.24.05.2010.


Şikayetçi
Hasan Namak

Mlerih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön