View Single Post
Eski 16-06-2010, 20:16   #107
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Sayın nariçi,

benim bahçeden topladığım solucanlardan kala kala 20-30 tane ancak kalmıştı. Onları daha küçük bir kaba aktarmıştım. Geçen gün baktım yumurtalar var kapta. Ben de kaba yeniden yiyecek koymaya başladım. Yiyecek koyduğum tarafta solucanlar toplanmaya başladılar. Hatta bir kaç tane de yavru gördüm. Sanırım, toprak solucanlarından arta kalanlar ortama alıştılar ve yaşamaya karar verdiler. Çoğalıyorlar. Tek sorun, çok sıcak ve soğuğa dayanamıyorlar. Seneye kadar çoğalırlar ama kışın yine ölmeye başlayailirler.

Bu arada, farklı tür solucanların ynı kaba konması, türlerden birinin ölmesine veya çiftleşmeleri sonucu kısır bir türün doğmasına, eşek ile attan doğan kısır katır gibi, neden oluyor. Her ne kadar topraktan toplamış olsam da, belki farklı türleri bir araya getirmiş olabilirim.

Bu arada, diğer orjinal solucan kabımda işler gayet iyi gidiyor. Bugün biriken gübreyi kabın bir tarafına topladım. boşalan tarafa yeni bir yatak malzemesi koydum. Gübreyi toplarken gördüm ki, kabın içinde nüfus bayağı bir çoğalmış.

Kolay gelsin!

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön