Bir kaç yıldır denediğim ve memnun olduğum tarifim,
>4 Birim dana kıyması (Ben Kurban bayramlarında yaptığım için çoğunlukla döşü kulllanıyorum)
>1 Birim kuyruk yağı( Önceki yıllarda az koydum, nedense sucuk çok kuru kalıyor)
>Sarımsak (Fazla olması makbul, soyan için sıkıcı oluyor ancak sucuk yapımından bir iki gün önce soyularak zeytinyağı içinde bekletilirse hem lezzetini koruyor hem kokmuyor.
> Kırmızı biber (Tatlı ve acı)
>Karabiber ve bir miktar tuz
Bu karışımı tamamı ile yoğurduktan sonra, 1 gün serin ortamda bekletiyoruz. İkinci yoğurma sonrası en güzeli kıyma makinası ağzına takılan huni ile bağırsağa doldurmak.Bu imkanımız yoksa streç filme doldurarak dondurucaya da koyabiliyoruz.
Şimdiden afiyet olsun
|