View Single Post
Eski 16-06-2010, 08:02   #12
fskandemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Bir kaç yıldır denediğim ve memnun olduğum tarifim,
>4 Birim dana kıyması (Ben Kurban bayramlarında yaptığım için çoğunlukla döşü kulllanıyorum)
>1 Birim kuyruk yağı( Önceki yıllarda az koydum, nedense sucuk çok kuru kalıyor)
>Sarımsak (Fazla olması makbul, soyan için sıkıcı oluyor ancak sucuk yapımından bir iki gün önce soyularak zeytinyağı içinde bekletilirse hem lezzetini koruyor hem kokmuyor.
> Kırmızı biber (Tatlı ve acı)
>Karabiber ve bir miktar tuz

Bu karışımı tamamı ile yoğurduktan sonra, 1 gün serin ortamda bekletiyoruz. İkinci yoğurma sonrası en güzeli kıyma makinası ağzına takılan huni ile bağırsağa doldurmak.Bu imkanımız yoksa streç filme doldurarak dondurucaya da koyabiliyoruz.

Şimdiden afiyet olsun

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön