View Single Post
Eski 14-06-2010, 20:25   #1
Simbiyotek
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Smile Sim Derma Granül

Sevgili Arkadaşlar,
Önce çok geç de olsa Tekirdağ, Tarla Günleri Fuarında bizi ziyaret eden ve böylece tanıştığımız Uzak Bahçecilere teşekkür ederim. Tekirdağ’da verdiğimiz söz üzerine bundan böyle daha aktif olmaya çalışacağız.
‘Biyoteknoloji ile Tarımda Daha İleri’ konu başlığı altında çeşitli uygulama örnekleri vermeyi düşünüyorum. Bu örnekler ağırlıklı olarak kendi ürünlerimizle ilgili olacak, çünkü en iyi kendi yaptıklarımızı biliyoruz.
Sizlerin de bizim Sim Derma isimli ve Trichoderma içeren mikrobiyal gübremizi kullandığınızı biliyorum. Trichoderma sadece bitki köklerinde yaşayabilen bir küf. Trichoderma bitkiye ev kirası olarak bazı iyiliklerde bulunuyor ve en evvel oturduğu yeri bitkiye büyüttürüyor. Kısacası bitki aldığı sinyallerle daha fazla saçak kök yapıyor ve bunun neticesinde daha iyi beslenip gelişiyor.
Ekte kiraz fidanı ve kökü resimleri var. Biz bu fidanları 17 Aralık 2009 tarihinde Karaevlideki parselimize diktik. Dikim esnasında köklerin dibine Sim Derma Granülü serptik. Fuardan sonra (Haziran ilk hafta 2010) fidanları söktük, kökleri topraktan arındırıp resimlerini çektik. Sonuçlar gerçekten çarpıcı: Sim Derma saçak kökleri geliştirmiş, fidan da daha güçlü.
İşte Biyoteknolojiyi, yani mikroorganizmaları, kullanarak tamamen doğal ve ekonomik bir yöntemle fidanlarınızı güçlendirebilir, veriminizi artırabilirsiniz.
Bir sonraki iletide elma fidanları ve diğer tarla bitkilerinden örnekler vereceğim.
Sağlıcakla kalın
Şems

Eklenen Resimler
     
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön