View Single Post
Eski 11-01-2007, 14:54   #3
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese selamlar, bonsaide agacin govdesinde yosun olursa ona bir zarar verirmi bilmiyorum, yalniz govdesinde yosun buyuyen agaclarim vardir, simdiye kadar o yosunlarin agaclara bir zarar verdigini gormedim, belki kisisel olarak bonsai yetistiren birisi agacinin govdesinde yosun olmasini istemeyebilir, bence bazi agac govdelerinde cok guzel ve dogal duruyor. Zaten dogada gezinirken bircok agac govdesinde yosun gorebilirsiniz.

Cevrenizden yosun toplarken dikkati olunuz yosunlari aldiginiz yerden, Tourkana'ya oldugu gibi bocek de toplamis olabilirsiniz. Iyice bakmadan bonsaiyinizin saksisina koymayiniz.

Yosunlari iki sekilde saksiniza ekebilirsiniz:
1-topladiginiz yosunlari kucuk parcaciklara ayirip, sonra saksiniza yerlestirirsiniz.
2- Topladiginiz yosunlari kurutup, kuruyan yosunlari avcunuzla ufalayip, hava almiyan bir kutu veya kavanozda saklar ve istediginiz zaman onlari saksidaki topragin uzerine serper ve sularsaniz kisa bir sure sonra yeserdiklerini gorursunuz. Cevrenizde sonbahardan ilkbahara kadar yesil yosunlar gorebilirsiniz, onlari bu mevsimlerde toplar, kurutur ve kucuk kavanozlarda saklarsaniz yaz aylarinda kullanirsiniz
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön