View Single Post
Eski 10-06-2010, 12:45   #17
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Altındaki, üstündekinden değerliyse kazalım.” (enerji bakanı taner yıldız).

Eğer bu mantıktan olaya bakıyorlarsa, hükümet madeni Kozak'tan uzak tutsun.

Çünki maden en fazla 10 yıl, bilemediniz 20 yıl çalışır, tüm altını çıkarır, altın biter ve maden gider.

Ama,

Kozak çamları nerdeyse osmanlı zamanından beri hem bölge'ye, hem'de ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. Değil 10-20-50 yıl, daha kimbilir kaç tane 100 yıl, bu ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Çünki yöre insanı bu ağaçlara gözü gibi bakıyor, her yıl çoğaltıyor. Çoğalan her ağaç, ülke ekonomisine (+) katkı demektir. Altın belli miktarda bulunuyor ve sonu var, ama bu ağaçların sonu olmadığı gibi, her yıl sayıları artıyor'da (daha doğrusu maden gelinceye kadar artıyordu).

Kozak bölgesinde yeraltındaki'mi değerli, yerüstündeki'mi?

Belki bazı arkadaşlarımız, ağaçlara zarar vermeden, yani kesmeden ve her hangi bir kimyasal kullanmadan, hem altın çıkarılsa, hem'de bu ağaçlar'dan yararlanılsa iyi olmaz'mı, bu mümkün değil'mi diye sorabilirler.

Mümkün değil.

Çünki siyanür ve başka bir kimyasal kullanılmasa (AB geçen ay, siyanür ile altın çıkarılmasını yasakladı ama bizim hükümet uygulamaz), hatta ağaçlar kesilmese dahi, esas tehlike, yeraltının oyulmasıdır.

Çünki şu anda ağaçların ihtiyacını karşılayan su, yeraltı derinliklerine ineceği ve ağaçların kökleri bu su'ya ulaşamayacağı için, susuzluktan kuruyacaklar. Bu nedenle hem altın, hem çam fıstığının AYNI ANDA ekonomiye kazandırılması, şu an için mümkün görünmüyor.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön