Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarmasirin
ben de evdeki 5kglik bidonlara karpuz,patates vb artiklar ile cay posasi ile kuru maya,digerine hersey ayni pekmez,oburune kuru tarhana kattim fermantasyon icin.1 hafta oldu,kabarciklar olustu.ara ara acip baktim.ben artiklari rondoda ufaltmadim,bicakla kucuk parcalara ayirmistim.daha ne kadar beklemem lazim ya da eksik olan ya da yanlis yaptiklarim var mi
|
Arkadaşım dışardan aktifleyici ilave etmezsen fermantasyon işlemi gecikebilir, ama merak etmeyın geciksede işlem sonuçta tamamlanacaktır, tamamlandığında turşu gibi ekşi tatlı bir koku oluşarak durum meydana gelecektir.
Aktifleyiciyi hamur mayasını pekmezle karıştırarak aktif ederek katarak bu işlemi hızlandırmış olacaksın, em bukaşı kullanarak daha etkin sıvı gübre elde edebilirsin, Yeşil adım sitesini ziyaret ederek temin edebilirsin. başarılar sevgiyle kal.