View Single Post
Eski 08-07-2005, 11:54   #4
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Macaristan'ı bilmem ama Romanya bizden daha iyi olduğuna eminim. Google'da "romaniei bonsai" diye aratınca çıkan içerikten bile anlaşılıyor

Aslında büyük çiçekçilerin bazılarında bonsai bölümleri, ağaçları var diye duymuştum ama bunlar kesinlikle yeterli değil. Bu tür büyük çiçek ve bahçe merkezlerinde bonsai ağaç ve malzeme satışları olabilir. Eğer kaliteli ürün getirilip il dışına kargo gönderenler olabilirse malzemelerin kapış kapış olmasa da epeyce ilgi göreceğine eminim.

Yalnız bunların hepsi bir süreç sonuçta. Bonsaicilerin sayısı artıp bu konu basında da yer bulmaya başlayınca diğer insanlar da ilgi duyacak. Ve sonuçta ticari bir piyasası küçük de olsa açılacak bonsainin. Elimizden geleni yapalım tabii ama bu süreci çok çok da hızlandıramayacağımızı bilerek kendi çözümlerimizi üretme yoluna gitmemiz gerekiyor.

Yoksa ben geçen haftalarda İstanbul Bauhaus'ta bonsai toprağı diye satılan ithal bir toprak aldırttım arkadaşa. Emin olun, bonsai toprağı ile yakından uzaktan alakası yok. Bildiğimiz torf gibi suyu çok tutan birşey. Anca küçük bitkileri köklendirmekte kulanılabilir. Demek istediğim kendi çözümlerimizi (diğer konuda kedi kumu, akvaryum taşı gibi konulara kısaca değinmiştim) üretmek.

En azından şimdilik..

Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön