View Single Post
Eski 10-01-2007, 12:05   #1
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Silivri ormanlarında tehlikeli atık depolama tesisi kuruluyor

SİLİVRİ’DE TEHLİKELİ ATIK DEPOLAMA TESİSİ.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı; bir süredir İstanbul’da oluşan evsel ve endüstriyel atıkları bertaraf etmek amacıyla bir “entegre atık bertaraf tesisi” kurmaya çalışmaktadır. Bu tesise yer bulmak için İl mahalli Çevre Kuruluna başvurulmuş ve İl mahalli Çevre Kurulu 26 Haziran 2006 tarihinde yaptığı toplantıda kendilerine önerilen alanların hepsinin 2B, konut alanı veya orman alanı olduğunu görmüş ve bu nedenle projeye uygun alan olmadığı anlaşılmıştır.

Tesisi yapmaya uygun bir alan olmamasına rağmen, tesisin gerekli olduğuna karar verilerek söz konusu alanlardan birinde “çevresel etki değerlendirmesi olumlu” kararı alınması durumunda yapılabileceğine karar verilmiş.
Daha sonra bir gazete haberinden öğrendiğimize göre İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı İbrahim Demir, Silivri’de tüm İstanbul’un Tehlikeli Atıklarını bertaraf edecek ve tüm Trakya bölgesine hizmet edebilecek kapasitede bir tesis kurulacağını açıklamış.
Demir, tesisin entegre tesis olacağını, hem depolama, hem fiziko-kimyasal ön arıtma, hem de termal işlem yapılacağını yani yakma tesisi de olacağını belirtmiş.

Demir ayrıca, yaz sonuna kadar ÇED ve fizibilite raporlarının tamamlanacağını düşündüklerini, arazi tahsisi ile ilgili müracaatlarda bulunduklarını, hedeflerinin 3 yıl içinde tesisi bitirebilmek olduğunu söylemiş.

Özet olarak İstanbul'un ve tüm Trakya'nın tehlikeli atıkları ve tüm kimyasal atıkları çok yakında Silivri'nin Büyük Kılıçlı Köyü ile Sinekli Köyü arasında yer alan eski kum ocaklarında depolanacak. Yani çok yakın zamanda yakma tesisinin baca gazları havamızı zehirlerken, çevremizde artık çok az kalmış olan ormanlarımızı ve tarım alanlarımızı da öldürecek, diğer yandan her türlü tehlikeli ve kimyasal atığın arıtma sularından olacak sızıntılar da yer altı sularına karışarak tüm içme ve sulama sularımızı zehirleyecek.

Bunları haber alan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, iki hafta önce bir basın açıklamasıyla konuyu yerel basına ve Silivri halkına, özellikle de yerel yöneticilerimize ve yerel siyasilerimize duyurmuştur.
23/092006

Kaynak: http://silivrininsesi.arkaoda.net/haber.php?no

Eklenen Resimler
 
eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön