View Single Post
Eski 08-06-2010, 09:19   #611
gülce78
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2009
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 19
Merhaba arkadaşlar,
Bende bu sene balkonumda domates, biber ve salatalık yetiştiriyorum. Domateslerimde pek bi sorun yok, bazıları çiçeklenmeye bile başladı. Ayazkentlinin domates dibine diktiği kardeş bitkilerini (fesleğen ve kadife çiçeği) bilmeden sadece böcekleri uzaklaştırmak amacı ile almış, bitkilerimin yanına koymuştum. İki gün önce de bulunduğu yerlerden alıp saksıların içine koydum, çiçekçiden aldığım gibi. Bunları toprağa diksem daha mı iyi olur?Ayazkentli yanına dikmiş çünkü Bitkiyi beslediklerini bilmiyorum açıkçası.

Domateslerimin bazılarında yapraklar aşağı doğru, gövdeyle yaprağın birleştiği yerden nerdeyse 45 derece açı yapacak şekilde eğiliyor. Sanki kırılacak gibi duruyor. Nedeni ne olabilir? Birde fotolarda görüldüğü şekilde balkonumuzun çevresi demirli, önce demirlere bağlayıp sardırayım sırık yapmayım demiştim ama demirlerin güneşte aşırı ısınınca yaprakları yakabileceği söylendi. Katılıyormusunuz? Balkonumuz sabah pek güneş almıyor öğlene yakın ve öğleden sonra güneş alıyor. Açık olduğundan rüzgarda alıyor, 2. kattayız çiçekler oluştuğunda tozlaşma olmama ihtimali varmı? Çiçekler tamamen olduğunda tozlaşma olması için ara sıra kurutma makinesi tutsam olur mu?

Fotolarda kırmızı çarpı ile işaretlediğim, balkonun dışında 3 büyük beton saksı var (40x50 cm boyutlu ) bunlara da 2 chery 1 sırık domates fidesi diktim. Yağmur bu ara çok yağdı ve çiçeklenene kadar su pek vermekistememe rağmen mecburi sulama oldu ama, chery domatesim 25-30 cm olmasına rağmen çiçeklenmeye başladı. Onlara sırık dikmesem demir çubuklara baülasam olurmu?

Çok soru sordum ama, bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan cevap bekliyor, bol ürünlü balkonlar diliyorum

Eklenen Resimler
     
gülce78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön