View Single Post
Eski 01-06-2010, 08:01   #24
komkarbey
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-02-2010
Şehir: Tunceli Adana
Mesajlar: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Komkarbay

Sadece küçük bir not düşmek istiyorum: Toprağınız alkali. Toprakta yeterli miktarlarda olmasına rağmen, bitkilerinizin demir, mangan ve bakır gibi elementleri alması oldukça zor. Toprağınızın pH değeri 6-7 arasına düşürülürse daha iyi olur. Bu amaçla bol miktarda, Kompost kullanmanızı öneririm. EM Kompost kullanırsanız çok daha iyi olacaktır. Ayrıca, EM kompostunuzu kendınız hazırlarken içinde fermante etmeden önce bol miktarda deniz ürünü (deniz ürünü işleyen bir fabrikanın atığı veya balık unu olabilir) ilave edebilirseniz, fosfor gereksinimini de doğal yoldan karşılamış olursunuz. Kolay gelsin.
sayın doğasever ilginize teşekür ederim
ben bahar ayında humıc a ve 2 kere ema uyguladım yüksek kireç ve toprağın alkali olması ema canlıları üzerinde bir sıkıntı yaratır mı ?
bende mümkün oldukça tarlamı ıslah ederken doğal yoldan olmasına dikkat ettiğim için başlık açtım(yoksa analizle beraber gübre önerdiler fosforlu gübre iyi yanmış hayvan gübresi 25 kg/ağaç ve yapraktan demir ve çinko) fosfor için önerdiğiniz çözümü araştıracam tuncelide yok ama elazığda bir ihtimal(keban barajında alabalık çiftlikleri var ama işleyen tesis var mı bilmiyorum) ayrıca bizim aşağı köye koyun sürüsü gelmiş ordan iki romork gübre getireceğim evde de 4 çuval güvercin gübresi var bakalım arkadaşlarında önerisiyle nasıl bunları iyi gübreye cevireceğim

komkarbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön