View Single Post
Eski 30-05-2010, 00:09   #40
umıt79
Ağaç Dostu
 
umıt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fund@ Mesajı Göster
kaktüsleriniz ve paskalyanız çok güzel sayın ümit79..bende yeni başladım kaktüs yetiştirmeye..3-5 derken sayım 20 yi geçti şimdi..bazıları çok minik, çiçek açan yok..ama sabırla ben de çiçek açmış kaktüslerimi paylaşacağım günü bekliyorum..

bu arada kırmızı renkli paskalya olduğunu sandığım bir çiçeğim var..evin içindeydi dışarı çıkardım yeni, çok yavaş büyüyor..yetiştirme ortamı ve toprak yapısı nasıl olmalı?bilgilendirirseniz sevinirim

Sevgili Fund@ ziyaretiniz için teşekkür ederim. Kaktüsler apayrı bir meşgale .apayrı bir tutku...Eminim ki 20 sizin içinde yeterli bir sayı olmayacaktır. Bende şu anda kırmızı ,pembe , beyaz paskalyalar var. Ve görünüş itibarıyle hepsi birbirinin aynı .Dıştan hiç farkları yok ...

Çok özel bir bakım yapmadım bu güne kadar.Biraz kum , torf , bahçe toprağı , kaba kum, yanmış odun veya mangal külü , biraz cam tozu bulunan toprağa dikmiştim çelikleri. Fakat ben diktiğimde de gayet yetişmiş bir bitkiden ayrılmış büyük parçaydı paskalyalarım. Çok zorlanmadan tuttular.Kışın soğuk odada durdular (bunun çiçeklenmeyi hızlandırdığını söylemişti veren arkadaş).Devamlı ışık aldıkları bir noktada bekleyip çok az sulanarak beklediler..Neredeyse nisan ayı başından beri balkon da duruyorlar.

Büyümeleri aniden olabiliyor paskalyaların .Benimkiler ani şaşırtmalarla sevindirdiler beni. Gübre vermiyorum kaktüslere , bu yapılarının bozularak peltemsi bir halde çürümelerine sebep oluyor..

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön