View Single Post
Eski 29-05-2010, 07:26   #27
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solarizasyonda yeni yaklaşımlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Solarizasyon başlığını başından itibaren okudum. Topraktaki faydalı-faydasız( bu tanım da çok insan merkezli aslında) tüm mikroorganizmaları toptan yok etmesi bana da olumsuz görünüyor. Daha sorunlu bulduğum kısım ise: Tarlayı naylonla kaplamanın neresi doğa dostu bir uygulamadır? Solarizasyonda hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor deniliyor ya, Naylon ne oluyor peki? Aylarca o kadar yüksek sıcaklıkta, güneş ışınlarının altında o naylonlar kısmi de olsa çözünüp toprağa karışmıyor mu? Hem bu uygulamayı yaygınlaştırıp tonlarca naylon imalatını tetiklemenin doğa dostu bir yanı olmasa gerek
Arkadaşım solarizasyonda kullanılan naylonun toprağa uygulanan güneşin ısısının kayıplarını önlemek düşüncesi ile uygulamadan yarar sağlanmak amaçlanmaktadır, sizinde vurguladığınız gibi, burada naylon kullanımı teşvik edilerek doğanın kirletilmesi düşünülmemektedir.

Yabancılar çevre kirliliği yaratıyor diyerek dönüşümsüz bir malzeme olduğundan naylon poşet uygulamasını kaldırmayı düşünürken , bizim böyle bir anlayışla hem toprak yapısını yakarak öbür yandanda dönüşümsüz malzemeyle çevre kirliliği yaratarak toprak hastalıkları sorununu önlemeyi düşünmenin mantığını anlamak güç olsa gerek.

Burada insanlara düşen anlayış bence doğaya kimyasal kullanımını durdurak yerine organik madde ilave ederek topraklar içindeki zararlıları dengeliyerek doğal süreç sağlanacaktır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön