View Single Post
Eski 28-05-2010, 21:07   #877
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Adalet Hanım, Hazeranlar 2 haftadır ha açtı ha açacak durumundalar ama bir türlü patlamadı tomurcuklar. İşkence çektiriyorlar bana.

Çimler şu anda en keyifli zamanlarını yaşıyorlar, hem çok sıklar hem de koyu yeşiller. Geçen yıldan beri uyguladığımız sulama sistemi ve biçme uzunluğundaki değişikliğim sanırım işe yaradı. Çok ta kesin konuşamıyorum çim bu belli olmaz iki günde solar mı solar.

Tekin Bey'le konuştuktan sonra vardığımız ortak karar üzerine, sulamayı eskiden her gün 10 ar dakika (sıcaklarda sabah-akşam iki kez) yaparken şimdi süreyi 2 katına çıkardık ama haftada 3'e indirdik. Yani sebzelerde de uyguladığımız mantıktan yola çıkarak, toprağı bir kere suya doyurup 2 gün bekliyoruz. Toprağın en az 15 cm.i tamamen suya doyuyor, böylece çimler yüzeysel köklenmiyor, daha dayanıklı oluyorlar, mantari hastalıklara yakalanma riskleri de azalıyor. Gece sulamasını tamamen kestik sadece sabah 5 te sulama yapıyoruz. (otomatik sulama sağolsun yoksa kim kalkacak her sabah 5'te)

Eskiden çimleri oldukça kısa biçerdim, sonra bir yerde okuduğum yazıda, çimlerin köklerinin beslenmesi için yeşil yapraklarıyla güneş ışınlarından faydalanmarı gerektiği, çok kısa biçilmesinin aslında hata olduğu gibi ayrıntılı şeyler yazıyordu. Çok mantıklı geldi, denemekte fayda var dedim, denedim baktım sonuç mükemmel.

Bir de geçen ay bir yazı okudum ki o da çok mantıklı geldi, artık onu da uyguluyorum. Çimleri biçtikten sonra hemen sulamak gerektiği yoksa uçlarının sararacağı yazıyordu. Gerçekten de biçtikten sonraki gün biraz uzayana kadar tepeleri kuru kuru oluyordu, uygulamakta fayda var dedim baktım o da işe yaradı. Şimdi artık her biçimden sonra çok uzun olmasa da bir miktar suluyorum, hiç tepelerinde kuruluklar olmuyor.

Kısaca, dilini anlamak için o kadar uğraş verdim ki, artık bakışarak anlaşıyoruz

Kiraz 917 açılmıyor mu halen?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön