View Single Post
Eski 22-05-2010, 01:12   #43
Sulman
Ağaçsever
 
Sulman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: İstanbul + Fethiye (Çalış)
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Ben çok eskidenberi kullanma süresi geçmiş bütün hapları bütün olarak bitkilerimin topraklarına atarım.Bu haplarda mutlaka bitkiye yarayacak bir iki madde var diye düşünürüm.Aynı düşünceyle zamanında fikus benjaminime da doğum kontrol hapı vermiştim.O doğum kontrol hapının adını şimdi hatırlamıyorum ama bitki gelişimi gayet güzeldi ve sonunda ölüm falan bir yana tavana kadar büyüdüler ve hava daldırması yoluyla bir sürü yavru alarak boylarını ufalttım. O hapların sayesinde en on komşum benjamin sahibi oldu ve 25 yıldan fazla aynı benjamin ben nereye o da oraya taşındı durdu..
Yarenimex çok teşekkür ederim tam aradığım cevaptı. İnanın bir aydır araştırıyorum hiçbir bilgi yok bu konuda başıma gelmeyen kalmadı. Çiçekçiler ile papaz oldum.

Çiçekçilerdeki benjaminler nasıl dev gibi oluyorda biz onları o şekilde yapamıyoruz. Toprak deseniz toprak, vitamin deseniz vitamin, ışık gengesi deseniz deseniz süper ışık ne güneş direk geliyor ne çok gölgede kalıyor, su püskürtme deseniz her gün, nem dengesi deseniz azami seviyede ne kuru ne yaş, kışın az sulama yazın biraz daha bol sevgi deseniz kız arkadaşlarıma o şekilde bakmıyorum

Öyle dikkatli araştırmalar yaptım ki. Aslında çiçekçilerdeki benjaminlerde durağanlar yeni filizler yok yani. Kaynağında birşeyler yapılıyor.

Bu haptan aldım ayrıca anadolu bitki besini de aldım takviye yaptım. Havanda dövüp ılık suda eritip ayda bir bir hap verceğim. Şimdi biraz fazla nemli toprağı kurumasını bekliyorum biraz. Yani üstte de nasıl sevgi ve bakım gösterdiğimi yazdım. Bu sene birşeyler bekliyorum çok ümitliyim. Dev bir benjaminim olacak Mayıs ayındayız tam büyüme ayları.

Yeniden teşekkür ederim. Benim anaç Benjaminim de 10 yıllık. Hayatınız boyunca yanınızda olması dileğimle.

Saygılar.

Sulman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön