Konu: İdrar
View Single Post
Eski 21-05-2010, 14:49   #63
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Sn yasarugur, açıklama için teşekkürler. Anlam verememiştim ağacı kurutma çabanıza. Belediyelerin yanlış uygulamalarıyla ilgili eleştirinize katılıyorum. Adana' da gözünü açmış birisi olarak, caddelerde turunç, portakal ağaçlarının varlığının ne hoş olduğunu biliyorum.
Belediyeler genelde meyve ağacı dikmekten kaçınıyorlar sanırım. Bunda muhtemelen meyvelerin dökülüp sokakları kirletmesi( ki bence sentetik kirliliğe tercih ederim) ve sinek vs. yapması gibi sebepler etkili olabilir. Benim tahminim bu yönde yani yoksa somut bilgim yok.

Yanlış bilmiyorsam akasya hızlı gelişen ağaçlardan birisi ama bir o kadar da zayıf gövdeli oluyor. Lord Kinros' un 50' li yıllarda Doğu Anadolu' ya yaptığı gezisini anlatan bir kitapta böyle bir eleştirisi vardı. Hızlı büyüsün diye, şehirlere yaygın olarak akasya dikildiğini ama çelimsiz ve kısa zamanda kurumaya meyilli ağaçlar olduğu için hatalı bir uygulama olduğunu yazıyordu. Benim bilgim de aslında buradan kaynağını alıyor. Bizde belediyeler, icraatlarından hızlı sonuç alıp göz boyamayı severler biliyorsunuz. Bu nedenle mi acaba bu tarz ağaçları tercih ediyorlar?

Siz gene de bence en iyisi mahallenizdekileri de örgütleyip, belediyeye akasya ve benzeri sorun yaratan ağaç ekimiyle ilgili baskı uygulasanız ve Turunç ağaçlarınıza yeniden kavuşsanız daha güzel olmaz mı? Zavallı akasyaların günahı yokk,i belediyelerin suçu
Umarım eleştirimden alınmamışsınızdır. Saygılar.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön