View Single Post
Eski 17-05-2010, 10:59   #13
Mete
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shrub Mesajı Göster
Herkesin herşeyi bilmek veya algılamak zorunda olmadığını bilmenizi isterim. Bunun meslektaşlıkla bir bağlantısı yok. Sadece varolan bir terimi tartışmanın bir manası yok. Bende kimmlerin neyi duyup duymadığını bilemem. Bu insanların ilgi alanlarıyla ilgili.
Topraksız "soilless, without soil, soilfree...." toprak varlığı olmadan yetiştirme ortamı olarak başka ortamlardan faydalanıyoruz.
Tabi burası Türkiye bizim insanımız adının önünde Dr. yazıyor diye herdoktora her şikayetini sorar çünkü o doktordur ve her türlü hastalığı bilmek zorundadır. Uzmanlık veya ihtisas diye bir konu yok zaten. Bilmediğiniz bir yere gideceksiniz elinizde adresin yazılı olduğu bir kağıt var. önünüze gelen ilk kişiye sordunuz o bilmiyorum dedi. Daha sonra bir kişi daha gördünüz onada sordunuz oda size yarım yumalak tarif etti tereddütte kaldınız. biraz sonra bir bakkala veya sordunuz oda size adresi bildiği kadarıyla anlattı. Sonuçta gideceğiniz yere varmakta bayağı zorlandınız. Aynı semtte aynı adresi defalarca sorup yolunuzu bulamamak gibi bir konu bu.
Haklısınız herkes herşeyi bilmek zorunda değil.Doğru ifade edemedim belki benim tartışmaya açtığım konu da bu değil zaten.Mevzu tercüme isminden kaynaklı olabir diye düşündüğüm insanları uzak tutan, itici gelen tarafı var
mıdır? Tanımlayacak daha doğru bir isim verilebilr mi?

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön