View Single Post
Eski 16-05-2010, 18:54   #836
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Birol Bey, Limon ağacını bahçenin en güneş alan ve kuytu olan yerine diktim. Ancak ilk diktiğim kış (bu kış) çok soğuk geçti, tamamen öldü diye düşünürken geçen hafta yaşam belirtisi gördüm bugün yapraklarını büyüttü bile.
Hava ani ısınınca Salyangoz zararı birden kesildi. Ya da kızarmaya başlayan çileklerle ziyafetlerine devam ediyor olmalılar, çünkü tüm kızaran çilekler yarılarına yenmiş durumdalar.

Havaların birden ısınmasıyla Domates fidelerinin gelişimleri de çok hızlandı. Diktiğimin 3 katı büyüklüğe ulaştılar. Bugün sulama kanallarını açtım, kök boğazlarını doldurdum. Ayşe Özdil Hanım'ın gönderdiği kavun karpuz çekirdekleri bol miktarda çimlendiler, onları da yerlerine geçirdim. İlk defa böğürtlenim ve Ahududumda bolca çiçeklenme ve meyvelenme görüyorum. Geçtiğimiz yıllarda 3-5 meyvesini yiyebilmiştik sadece. Sanırım bu yıl hasat bol olacak.

Geçen yıl kurumayacak, çürüyor dediğim 2 adet Süs Kabağı tahta gibi oldular. Üstlerindeki küf lekelerini bulaşık teliyle yıkayarak çıkarıyorum. Eski dergilerimi karıştırırken çok güzel boyanmış ve süslenmişlerine rasladım. Boş vaktimde yapmaya çalışacağım.
Name:  IMG_6734.JPG
Views: 1063
Size:  60.5 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön