View Single Post
Eski 16-05-2010, 14:49   #17
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milyonstar Mesajı Göster
merhaba junior55 ööncelikle cok güzel bir sey yapmaya calısmıssın ama eksiklikler var 1..o.borunun hic bir yerinden içeriye hana akımı girmemesi gerekiyor kökler hava almıycak .2. su yun içine koydugun besleyici gübre vb seyler yani formülasyonu örnegin .. 2.1.3. gibi diyelim bu su bir kac defa dolasınca bu formulasyon degişir bitki formülleri hep aynı sekilde almaz .ve o suyun ph düsük olması gerekiyor ph metre kullanılarak ölcüp gerekli asitlerle ph seviyesi düsürülmesi gerekir .3 borunun icine fazla su vermene gerek yok bitkilerde sararma ve köklerce cürümede baslaYA bilir .bu konuda bilgi istersenez yardımcı olabilirim kolay gelsin basarılar
Sn. milyonstar,

Profilinize baktım üretici gözüküyorsunuz. Çiçekleri topraksız tarımla mı yetiştiriyorsunuz? Topraksız tarım ile ilgili çok çelişkili önerilerde bulunmuşsunuz.

Söylediğiniz fazla sulama topraklı tarım için geçerlidir, fazla sulama topraklı tarımda kökleri çürütebilir, su kültüründe kökler zaten suyun içinde durmak zorundadır.

Topraksız tarımda en gerekli şey köklerin hava almasını sağlamaktır, bunun için suya akvaryum kompresörü ile hava basılır veya daha ötesi kökler tamamen havada (aeroponics) üretim yapılır.

Borunun içine fazla su verilmemesi diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Eğer enerji tasarrufu yapmayı düşünmüyorsanız sistemdeki suyun 24 saat devridaim etmesinin hiç bir sakıncası yoktur.

Besin eriyiğindeki değişimleri karşılamak için labaratuarı olan seralarda analiz yapılarak takviye edilir, bizim gibi amatörlerde belirli peryotlarla sistemdeki besin sıvısını tamamen değiştirir. EC ve pH kontrolü bunun için yapılır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön