Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Bir zamanlar konserve yapılışı için araştırma yapmıştım. Bozulduğu zaman insan sağlığı için en tehlikeli konserve türleri fasulye ve sarımsakmış. Bu bilgiden sonra amatörce yaptığım bir iş için riske girilmeyeceğini düşünerek konserve yapmayı bıraktım.
Küçük bir kavanoz içinde sızma zeytinyağında sarımsakları diş olarak bulundururum. Bu kavanozun bitmesine yakın başka bir kavanoza tekrar yaparım. Bazı yemeklere, kızarmış ekmeğin üzerine kullanırım. (yağda uzun süreli saklamada konservesi gibi tehlikeli diye biliyorum)
|
Sayın Üzüm,sadece sarmısağın yağda uzun süreli saklanması mı yoksa yağda saklanabilecek diğer yiyeceklerin de yağda uzun süreli saklanması mı tehlikeli ?Hatırladığınız kadarıyla ne tür tehlikeler içeriyor biraz açarsanız memnun oluruz.