View Single Post
Eski 11-05-2010, 21:15   #187
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Sayın philis,

Benimkiler ilk baştan itibaren kapaksız bir ortamda büyüdüler. Ancak tabi ki çimlenmeleri biraz daha uzun sürüyor bu durumda. Bende opuntia türü olduğunu belirttiğim tohumlardan yaklaşık 3 ayda çimlendi son çimlenenler.

Bu arada ortasında gelişme başlayan çimi çok dikkatli bir şekilde, köklerine zarar vermeden hatta mümkünse bir çay kaşığı yardımı ile kökleri ve toprağı ile birlikte alabilirseniz yeni bir yere aktarabilirsiniz. Ancak bu konuda tedirginlik yaşarsanız biraz daha bekleyebilirsiniz. Kökleri bir miktar daha gelişsin.

Benim çimlenen filizimi kızım tutup, yerinden çıkartmış, sonra yeniden toprağa sokmuş, ben iki kez yer değiştirdim. Bir sorun olmadı. Biraz dayanıklı bir tür. Ancak her denemede aynı sonuç alınamayabilir. Son karar sizin.

Bu arada ben evde mammillaria türü tohumlardan çimlenen kaktüsleri (ki içlerinde sizinkiler gibi küçük olanlarda vardı) önceki toprağı biraz yosunlandığı için yeni bir toprağa aldım. Ancak çok dikkatli bir şekilde bu işlemi yapmak gerekiyor. En büyüğü 7-8 mm boyunda ve minicik bir ya da iki kökleri var.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön