Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 10-05-2010, 19:32   #103
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Benim başım da bunlarla dertte. KAdiefeleri Domates zararlıları için dikmiştim ama 80 Kadife fidesini bir haftada tamamen bitirdiler.
Eklenti 142922
Milyonlarcalar, ilaçsız her çözümü deniyorum. Martha'dan duyduğum fideleri altını kestiğim karton bardakların içine aldım. İşe yaramadı.
Eklenti 142923

Köydeki arkadaş fideleri diktikten sonra görünen tüm toprak zemine toz kireç serp dedi. Dün onu denedim, hiç işe yaramamış. Fideler yine yenilmiş.

Geçen gün biranın kabuksuzlarda etkili olduğunu Sn. Meyvelitepe'nin yazısında okuyunca denedim. Ben sabah erkenden neler olmuş diye bakmaya gittiğimde kabı yerinde göremedim. Meğer kedim (kokusunu sevmedi herhalde) kabı tamamen gömmüş. Dün akşam üstü kediyi eve kapatıp birayı yeniden denedim. Bu sabah baktığımda bir kabın içinde 20 tane salyangoz vardı. Normalde sinek bile öldüremem ama o kadar canımı sıktılar ki inanın çok sevindim. Bu akşam kap sayısını arttıracağım. Çünkü şimdi de olgunlaşmaya başlayan çileklerime dadandılar. Biraz önce 20 ye yakın elimle toplayıp attım. Bizdeki kabuksuzlar çok büyükler. Mütemadiyen yiyorlar. Toprak yumuşak olduğu için mi bilmiyorum, güneş çıkınca toprağa açtıkları deliklere gizleniyorlar. Akşam üstü çıkıyorlar.

Dün çok enteresan bir olaya daha rasladım. Fotoğraf makinamı yanıma almamıştım çekemedim ama görmenizi isterdim. Toprağa cocopeat karıştırdığım için pamuk gibi. Türünü anlayamadığım incecik upuzun bir arı türü, yükselip alçalarak toprakta 10-15 cm çapında aynı krater gibi çukur açmış ve gördüğümde kazmaya devam ediyordu. Daha önce saksı toprağına yuvalanan arı görmüştüm, sanıyorum bu da yuva hazırlığındaydı.

Bu arada Ordu'dan ve Antalya'dan gelen fidanlarla aralarına Ordu'lu ve Antalya'lı Salyangozlar da katıldılar.
Sümüklüböcekleri el feneriyle gece arayın.Bulduklarınızın üzerine biraz tuz serpin.Anında tesir eder ve öldürür.Biz ortaokuldayken evimizin arka bahçesinde biraz otluk yer vardı.Akşamları oradan gelip beton terasın üstünde gezinir ve gümüş bir yol gibi izler bırakırlardı.Bundan rahatsız olan annem bazı akşamlar tuz uygulaması yapardı ve anında ölürlerdi.Tuzla bitkilerin etrafını çevirmek saksılı bitkilerde çare olabilir ama topraktakiler için başka çareler bulmak gerek anlaşılan..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön