View Single Post
Eski 10-05-2010, 17:28   #4
Mete
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Sayın Sarıcan
internette amatör olarak konuyu araştıran inceleyenler için ulaşılabilecek en çok detayı içeren bu forum benim gördüğüm kadarı ile.
Burda yaptıkları çalışmaları,sonuçları, elde etmiş oldukları tecrübelerini samimiyetle paylaşan verdikleri katkıları ile amatörlere rehberlik eden siz dahil sayıları bir elin parmaklarını gecmez üstadın bukonudaki fikrini önemsiyorum.
Envor 91 den beri uğraşıyorum diyor.19 yıl geçmiş hala ülke olarak işin başındayız.
Uluslararası adı Soilless Culture tercüme edince (Topraksız) olarak karşımıza çıkıyor.Ancak konu toprak olduğunda bizim insanımızın toprağa bakışı başka ülkelerde insanların toprağa bakışından farklı olmasından konuya uzak duruluyor itici geliyor olabilir mi?Ziraatle uğraşanlarımız,çftçilerimiz,hatta ziraat mühendislerimiz bu iticiliğin etkisinde kalıyor olabilir mi?
Sizden ilham alarak altdağılımda saydıgınız türlerden hareketle Kök tarımı ifadesi bir seçenek olabilir mi?
İnanıyorum ki burdaki üstadlar işin adını ortak akılla koyduklarında ülkede de adını koyabilirler.Sade vatandaşın önyargısından kurtarılmak suretiyle sizin de dediğiniz gibi insanlar bu tekniği kullanarak neler yapmışlar onu öğrenip uygulamaya çalışır Çevremize ve köylümüze bu tekniği öğretebiliriz.
Saygılarımla


Düzenleyen Mete : 11-05-2010 saat 13:47
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön