Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 10-05-2010, 16:53   #102
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acropora Mesajı Göster
Petunyalar bitti ve diğer bitkileride yemeye başladılar. İlaç aldım, hatta hazırlamak için eldivenlerimi giydim ama üzerindekileri okuduğumda kullanmaktan vazgeçiyorum. Bir kaç defa ilacı kullanmaya karar verip kutusunu elime aldım ama her seferinde bu her tür canlıya zarar verebilecek kimyasalları kullanmaya cesaret edemeyip geri bırakıyorum. Özellikle kedilerin bunları yemesinden korktuğum için kullanmıyorum.
Birayı bu akşam bende deneyeyim, umarım etkili olur.
Sn Acropora ve bira kullanmayı düşünen diğer arkadaşlar,

Bira koyup bahçenize bıraktığınız kapların içine bir ucu kabın kenarına, diğer ucu ise kabın dibine dayanmış küçük bir dal parçası (cankurtaran) koymayı da unutmayın. Çünkü arılar ve topraktaki diğer bir çok yararlı böcek de birayı çok sever. Kazayla biraya düşerlerse, çıkıp kurtulabilmeleri içindir. Salyangozlar bu dal parçasıyla kendilerini kurtaramazlar merak etmeyin.

Bir diğer etkili yöntem de yenmiş veya sıkılmış greyfurt kabuklarını bitkilerinizin arasına kabukları ters çevrilmiş olarak (dış yüzü yukarı gelecek şekilde) koyunuz. Sümüklü böcekler ve salyangozlar kabukların altında toplanacaktır. Alıp yok edebilirsiniz. Ya da tavuklarınıza veya varsa ördeklerinize verebilirsiniz. Aslında tavuk veya ördek beslerseniz, bu hayvanlar sizi bu sorundan rahatlıkla kurtarırlar.

Bir diğer yöntem de onlara en sevdikleri ziyafeti çekin! Bahçenin dikilmemiş uzakça bir köşesine onlara güzel ve sulu bir marul verin. Marulla oyalansınlar. Sonra marulun üzerinden toplarsınız. Yalnız marulu koruduğunuz bitkilerin çok yakınına koymayın yoksa, ana menü bittikten sonra, tatlı niyetine bitkilerinizi yerler!

Bir diğer yöntem de bahçenize küçük bir havuz yapın ve kurbağa yetiştirin. Kurbağalar geceleri kendilerine harika ziyafet çekeceklerdir.
Ya da kirpilerle arkadaş olun. Kirpileri bahçenize çekmek için tıklayın lütfen.

Bence, birçok yöntemi bir arada denemek lazım. Hepsi bir miktar yardımcı olacaktır. Unutmayın bu sorunu yaşamanızın nedeni bahçenizde ya da bahçenizin de içinde bulunduğu belirli bir bölgede doğal dengenin bozuk olmasıdır.


Düzenleyen Dogasever : 10-05-2010 saat 16:54 Neden: duzeltme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön