View Single Post
Eski 10-05-2010, 09:09   #3
nbugay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 41
Topraksız tarım dediğimiz de insanların tepki göstermesinin en önemli nedeni bunun sağlıklı olmayacağı düşüncesidir. En basitinden ben kendi balkonumda bu sistemi kurduğumda annemden gelen tepki toprak olmadan suni olarak büyütülen gıdaların sağlıklı olmayacağı yönündeydi. Hatta her ne kadar öyle olmadığını söylesem de bunların hormonlu veya GDO lu olduğu düşüncesi hakim .
Topraksız tarım isminin değiştirilmesinden çok bunun gerçekten sağlıklığa zararlı olup olmadığı konusunu ispatladığımız taktirde insanların daha az tepkisini çekeceğini düşünmekteyim.
Ancak her ne kadar ben de bu işe gönül bağlamış olsam da sağlıklı mı konusunda hala tereddütlerim yok değil.. Daha önce bu konu tartışıldımı bilmiyorum(ben bulamadım) ancak sonuçta suni gübre kullanımının çok ta sağlıklı olabileceği aklıma hala yatmış değil.. Sonuçta bu gübreler sağlığa zararlı bir çok ağır materyaller içermekte ve bitki bunları bünyesine almaktadır.
Konusunda uzman olan veya bunu araştırmış arkadaşların yorumlarını yazmaları bizleri bilinçlendirme açısından olumlu olacağını düşünmekteyim..

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön