View Single Post
Eski 05-05-2010, 14:57   #280
Gilgamesh
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 2
Domates Ağacı

Merhaba,

Mersin'de evimin balkonunda fide olarak aldığım domates ve patlıcan ağacı fidelerini ektim. 5'lt kaplara aktim şimdi daha büyük ( 50 Lt ) kalıcı saksılara taşımak istiyorum.

Su ürünleri mühendisiyim ve yosun yetiştiriciliği ( Spirulina ) ile ilgileniyorum. Toprağa biraz spirulina kattım, ayrıca sulama suyuna da yine yosun yetiştirmeden kullandığımız solüsyonlardan ( demir sülfat, sodyum nitrat, Çinko sülfat, magnezyum sülfat, üre, kobalt, selenium ve bakır sülfat gibi elementlerden - oldukça düşük oranlarda) ekledim. Aynı bitkilerden bahçeye de ektim ve bunları kontrol amaçlı oalrak sadece su verdim. Saksıdakiler hızla büyüdüler ve meyve vermeye bile başladılar. Bahçedikiler neredeyse 1/3 boyunda ve daha çiçek vermediler. Bitkiler bol güneş alan bir yerde.

Son zamanlarda patlıcan ve domateslerde yapraklarda kahverengi lekeler oluşmaya başladı ve sarı solgun renkli yapraklar ( özellikle patlıcanlarda) belirdi. Siyah renkli yaprak bitleri var ama oldukça az sayıda ve her akşam elle temizliyorum.



fotoğrafları ekliyorum. Yorum ve fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Gilgamesh : 05-05-2010 saat 14:59 Neden: forumu ilk defa kullanıyorum resimleri 2 defa eklemiş bulundum düzeltmek için
Gilgamesh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön