View Single Post
Eski 28-04-2010, 16:43   #27
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
İşte o gün geldi ve enginarlar dan bir kısmını topladım. Birazından enginar dolması, birazından patatesli, iç baklalı, bezelyeli, havuçlu haşlama yapacağım.

Benim enginar dolmasının tarifi şu şekilde,

Tencereye sığacak kadar enginar temizlenir. Ben dolmalık enginarların sap kısmını sıfır kesip dipten iki sıra yaprağı koparır ve yeşil kısımlarını keserim.

Daha sonra da enginar ağzını 2-3 cm den keserek içini kaşıkla oyar ve limonlu suyun içerisine alırım.

Eklenen Resimler
     
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön