View Single Post
Eski 27-04-2010, 20:37   #135
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Bayindirmevki,

Sanırım bir konu yanlış anlaşılıyor. Burada sen, ben ve diğerleri aynı konumda olacaklar. Çünkü tamamen gönüllü birlikteliğe dayanan bir oluşum olacak.
Bu yüzden Meyvelitepe kadar diğer katılımcıların görüşleri de çok önemli.
Ayrıca Ensar'ın belirttiği gibi sadece tarımsal üretimle sınırlı olmamalı, hayvansal üretimi de kapsamalı.
Daha önce de hep tartışıldı. Ayhan Dükel'in belirttiği gibi bazı üreticilerin ürünlerini satma gibi bir kaygısı yok. Siz eğer güzel bir ürün üretirseniz bir şekilde gelip sizi buluyorlar. Ancak bunu anlatamayan, gösteremeyen bütün üyeler burada yaptıklarını anlatıp, ürünlerini teşhir edecekler ve tüketicilerin beğenilerine sunacaklar. Her üyenin bir diğerinden öğreneceği çok şey var diye düşünüyorum.
Sayın acemi, aynı konumda olacağız tereddüt etmeyiniz. Zaten kurucuyuz. Ama gönüllülük bu işi batırır. Yükümlülüklerimiz olacak ve bunu yazılı hale getirip uyacağız. Size bu işin olabilir profilini vereyim. Meyvelitepe'nin de anlattığı bunun gibi. Meyvelitepe yanılıyor muyum?

Pazarlama için bir web sitesi kurulması lazım. Şu an internette var olan satış sitelerinden farklı değil. Farkımız hikayemiz ve web sitemizin formatı olacak. Raflarda ürünler ve depo adetleri. Üreticilerin kendi web sitelerine de yanda link vereceğiz. Hikayemiz içinden başka hikayelere geçecekler. Düşünün ne kadar orijinal bir fikir. Bu fikir satar. Sadece yakın çevre değil her yere. Fikrin sahibi olarak Meyvelitepe'yi selamlıyorum. Heyecanımı ve acelemi mazur görsün.

Hayvansal ürünler bu aşamada bizi aşar. Zaten taze ürünlere de girmek zor. Kurutulmuş ürünler, zeytin ve yağı, ev konserveciliği, Bunun gibi ampalajı ve taşıması kolay ürünler. Taze ürünleri yakın çevre tüketicileri zaten talep eder.

Laf ürün satma kaygısına gelirse o bende hiç yok. Bu işe ilgim çalışkanlığını takdir ettiğim bir insanın yanında olmaktır. Bu birliğe katılacak kişi satış kaygısı olmasada sevdiğinden katılamaz mı?

Bunu anlatamayan, gösteremeyen diye herkese kapı açılırsa iş başından ölü doğar. Konu satış olunca bu ciddi bir iştir. Yükümlülüklere veya şartlara uyabilen katılacak. Ben uymuyorsam beni de almayacaksınız. Ama dikkat satışa. Kurucu üye olabilirim!

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön