View Single Post
Eski 27-04-2010, 20:18   #15
yasarugur
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Aydın'da yerel olarak yabani kuşkonmaza kedirgen denir, kedirgenleri köylüler şubat-mart aylarında toplar satarlar.Pişirme yöntemi genelde şöyledir.Elle yoklanarak kedirgenlerin sert odunsu kısmı ile yumuşak kısımları ayrılır.Yumuşak kısımlar yıkanır ,elle küçük parçalar halinde bölünür ve küçük doğranmış pırasalarla birlikte bol zeytinyağında kavrulur(soğan da konulabilir) ,pişince üzerine yumurta kırılır .Karabiber ve biraz da kırmızı pul biber ilavesiyle servis yapılır.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön