View Single Post
Eski 27-04-2010, 13:37   #56
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Merhabalar, 2 m^2 lik balkonumda ne yapsam nasıl etsem de daha çok çeşit yetiştirebilsem, saksılara beraber ne ekebilirim acaba diye araştırırken rastladım bu konuya ve çok ilgimi çekti. Herkese teşekkür ederim verdikleri bilgiler, aktardıkları deneyimler için. Benim bunları uygulayabilecek kadar geniş bir yerim olmasa da "ilaçsız olmaz" diyen amatör çiftçi anne ve babama aktaracağım bakalım

Sayın agozce, internetteki kaynaklarda hemen her yerde sarımsak, fesleğen ve soğanın zaralıları uzak tutmasından dolayı meyve ağaçlarının çevresine ekilmesi önerilmiş. Ayrıca çin sarımsağının (Allium schoenoprasum) özellikle elma ağaçlarındaki kahverengi lekelenmeler yapan hastalığın önlenmesine yardımcı olduğu bildiriliyor. Latin çiçeğinin de (Nasturtium) kurtlanmaya neden olan güveleri uzak tutması nedeniyle meyva ağaçlarıyla birlikte ekilmesi öneriliyor.
Aşağıdaki kaynakta değişik bitkilerin nelerle ekilebileceği (ve ekilemeyeceği) ve ana bitkiye sağladıkları faydalar detaylı bir şekilde listelenmiş, umarım işinize yarar.
http://www.ghorganics.com/page2.html

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön