View Single Post
Eski 22-04-2010, 13:10   #76
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Mine Hanım,

Sizden ricam lütfen bize petunya bakımını öğretin.

Yıllardır petunya alır dikerim, başlarda çok güzel gelişirler, kokularına bayılırım ama derken en güzel zamanlarında bir günde ölürler. Bir sonraki sene yine dayanamam yine alırım. Forumda petunya başlığında neredeyse herkesin aynı durumda olduğunu, kimilerinin artık tümden vazgeçtiğini fark ettim. Şöyle ağız tadıyla petunya yetiştirdim diyene pek rastlamadım.

- Petunyalarda bu en güzel zamanındayken bir ya da iki gün içinde ölme durumu doğal bir durum mu? İmkansızı mı istiyoruz?

- Bozulmadan kısa önce genelde petunyalarda bir yapışkanlık başlıyor. Genelde gözle görülen bir zararlı fark edilemiyor ama forumda çeşitli yerlerde insektisit kullanmak gerektiği belirtilmiş. Bu durum tam olarak nedir?

- Genelde üyeler tam güneş yerine yarı gölgede petunyaların daha uzun süre sağlıklı kaldığını gözlemlemiş. Siz ne dersiniz?

- Ben hep "Sularken yapraklara su gelmemesine dikkat edin." şeklinde uyarılar okuyorum. Ama sarkan petunyalar gördüğümüz üzere Avrupa'da sokaklarda cıvıl cıvıl yetişiyorlar ve bir gün olmasa diğer gün üstlerine yağmur yağıyor. Acaba biz nem oranını mı tutturamıyoruz?

- Petunyanın özel bir toprak isteği var mı? Acaba o konuda mı yanılıyoruz?

Bunlar benim aklıma takılanlar. En son da sizden genel olarak petunya yetiştirmenin inceliklerini rica ediyorum.



Daha sonra mesajınızı Petunya başlığının ilk mesajına eklemesini sanırım malina'dan rica edebiliriz.

Şimdiden çok çok teşekkürler.

gilan Çevrimdışı   Başa Dön