View Single Post
Eski 21-04-2010, 17:34   #93
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgii Mesajı Göster
Arkadaşlar,
2 hafta önce yan tarafımızdaki 2 katlı bahçeli ev bir inşaat firması tarafından yıkılmış. Eve geldiğimde bahçemize dalları uzanan cennet hurması ağacıyla (yan evin bahçesinde) kaldırımın üzerinde bulunan defne ve dut ağacının kesilmiş olduğunu gördüm. Sonradan öğrendiğime göre kesilmemiş graayder tarafından koca ağaçlar parçalanmış. Yıkılan evin arka bahçesinde de erik, zeytin, nar, dut, ceviz, çam ağacı var. Belediye halkla ilişkiler müdürlüğünü aradım (İzmir-Balçova) duyarlılığımdan dolayı teşekkür ettiler, beni kesmeyince park bahçeler müdürünü bağladılar. O da duyarlılığımdan dolayı teşekkür etti.

Sokağımızda yeşillendirme başlatacakları müjdesini verdi. Kesilen ağaçlar kişinin bahçesinde ise bir şey yapılamıyormuş. Sadece çam ağacı için yaptırım var bilgisini verdi.

Ben o sinirle "Ağaç katilleri bize komşu geliyor" başlıklı bir yazı yazarak belediyeye,basından bir kaç kişiye ve üyesi olduğum bir gruba yolladım. Gruptan bir avukat arkadaş bana TCK 152 maddelerini yolladı. Bu maddeleri de ekleyerek belediyeye tekrar e-posta yolladım. Ardından da kesilen ağaçlarla ilgili kesen kişilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı ve var olan ağaçların belediyenin sorumluluğunda olduğuna dair bir dilekçeyle başvurdum.

Bu arada kesilen cennet hurması ağacının bulunduğu yer imar planına göre kesilmesini gerektirmeyecek bir konumdaydı.

Bugün dilekçeme yanıt gelmiş. İmar müdürlüğü ile yapılan görüşmede mülk içinde bulunan ağaçlarla ilgili belediyenin bir yaptırımı olmadığı kişinin sorumlu olduğuna dair. Kaldırımdaki ağaçlarla ilgili ise yanıt verilmemiş.

Bundan sonrası için ne yapabilirim konusunda desteğe gereksinmem var.
Öncelikle, duyarlılığınızdan dolayı, ben de, teşekkür edeyim. Kara mizaha saygımdan ötürü.

Belediyeye 'unuttukları/vazgeçtikleri/umursamadıkları' kaldırımdaki ağaçları hatırlatan bir dilekçe daha verebilirsiniz, vermelisiniz (=ben olsam verirdim).

Savcılığa hem komşu bahçedeki hem de kaldırımdaki ağaçlar konusunda şikayet dilekçesi vermelisiniz. TCK 152 metni (...nerede olursa olsun...) buna uygun.

Dilekçe örneği olarak buradan yararlanabilirsiniz. Dilekçede 'sanık' yerine 'fail' yazmanız daha doğru olur. Ayrıca dilekçede TCK 152'yi de belirtmeniz yararlı olur.


Dilekçeyi adliyedeki (bahçenizin bulunduğu (aslında suçun işlendiği) yer müracaat savcılığına veriyor, hazırlık no'sunu alıyorsunuz. Böylece, şikayetinizin akibetini bu no ile adliyelerde 'soruşturma' bürolarından takip edebiliyorsunuz.

Kolaylık diliyorum.


gece
hak mücadelesi otomatik ve kolay olmayabilir ancak zorunlu ve kutsaldır diyen forum kişisi


Not: Sağlık olsun nil, rica ederim.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön