View Single Post
Eski 20-04-2010, 20:27   #21
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Bana sorarsanız o iki boruyu acilen bir besin tankıyla değiştirin. Oraya koyacağınız besin tankı bu borulardan çok daha fazla bir yer kaplamayacaktır eminim.

Nedenlerine gelince:

1- Besin eriyiğiniz tüm dış etkilere (yağmur, güneş) çok açık. Bir yağmur yağar da sisteme su girerse ec falan hak getire. Ayrıca güneş altında sürekli yosun da yapacaktır ki bu da bitki köklerinin besini emmesine engel olur. Güneşin altında olması buharlaşma yoluyla besin zayiatını da büyük boyutlarda artıracaktır.

2- Şu anda tüketim fazla değil ama yarın bir gün bitkiler büyüyüp her gün 7-8 litre besin tüketmeye başladıklarında, borudaki su seviyesi düşecek, dolayısıyla sabitlemiş olduğunuz motor havada kalacak, boşa çalışmak zorunda kaldığı için de bir süre sonra yanma tehlikesi baş gösterecektir. Motorun mümkün olduğunca tankın dibinde olması en iyisidir.

3- Yine ikinci maddede belirttiğm gibi, bitkiler büyüyüp tüketim arttıkça, yalnızca iki borunun içindeki eriyik miktar olarak da yetmez olacaktır.

Sistem için de bir şeyler söylemek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla boruları galvaniz tellerle asmışsınız. Yarın bir gün bitkiler büyüyp ağırlık artınca sistemi pek kaldırmazmış gibi göründü bana.

Kolay gelsin

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön