View Single Post
Eski 20-04-2010, 17:00   #91
Sevgii
Yeni Üye
 
Sevgii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Arkadaşlar,
2 hafta önce yan tarafımızdaki 2 katlı bahçeli ev bir inşaar firması tarafından yıkılmış.Eve geldiğimde bahçemize dalları uzanan cennet hurması ağacıyla ( yan evin bahçesinde) kaldırımın üzerinde bulunan defne ve dut ağacının kesilmiş olduğunu gördüm. Sonradan öğrendiğime göre kesilmemiş graayder tarafından koca ağaçlar parçalanmış. Yıkılan evin arka bahçesinde de erik,zeytin,nar,dut,ceviz,çam ağacı var. Belediye halkla ilişkiler müdürlüğünü aradım (İzmir-Balçova)duyarlılığımdan dolayı teşekkür ettiler beni kesmeyince park bahçeler müdürünü bağladılar. O da duyarlılığımdan dolayı teşekkür etti. Sokağımızda yeşillendirme başlatacakları müjdesini verdi. Kesilen ağaçlar kişinin bahçesinde ise bir şey yapılamıyormuş. Sadece çam ağacı için yaptırım var bilgisini verdi.
ben o sinirle "Ağaç katilleri bize komşu geliyor" başlıklı bir yazı yazarak belediyeye,basından bir kaç kişiye ve üyesi olduğum bir gruba yolladım. Gruptan bir avukat arkadaş bana TCK 152 maddelerini yolladı.Bu maddeleri de ekleyerek belediyeye tekrar e-posta yolladım. Ardından da kesilen ağaçlarla ilgili kesen kişilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı ve var olan ağaçların belediyenin sorumluluğunda olduğuna dair bir dilekçeyle başvurdum.
Bu arada kesilen cennet hurması ağacının bulunduğu yer imar planına göre kesilmesini gerektirmeyecek bir konumdaydı.

Bugün dilekçeme yanıt gelmiş. İmar müdürlüğü ile yapılan görüşmede mülk içinde bulunan ağaçlarla ilgili belediyenin bir yaptırımı olmamdığı kişinin sorumlu olduğuna dair. kaldırımdaki ağaçlarla ilgili ise yanıt verilmemiş.

Bundan sonrası için ne yapabilirim konusunda desteğe gereksinmem var.


Düzenleyen Sevgii : 20-04-2010 saat 17:01 Neden: düzeltim
Sevgii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön