View Single Post
Eski 20-04-2010, 16:08   #118
mcbel
Ağaçsever
 
mcbel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 50
manolyam

Üç yıl kadar önce Denizli EGS park bahçesinde adının ne olduğunu o tarihlerde bilmediğim güzel beyaz çiçekleri olan bir ağaçtan kozalak benzeri meyvasının içine saklanmış tohumlarını alarak sakladım...

Bu yıl başında bu güzel forumda dolaşırken bu tohumların manolya tohumu olduğunu öğrendim.. heyecanla üç yıl sonra bu sakladğım tohumları aradım buldum. ( özel hiç bir işlem yapmamıştım.. topladım ve kağıt zarfın içinde sakladım...) ama durum hiç iç açıcı değildi 50 kadar tohumu güveler elemişti.. genede sabırla bütün tohumları yıkadım ve temizledim..üzeride güve deliği görünmeyen 10-15 tane tohumu ocak ayında balkonda soğukda on gün kadar ıslattım.. sonra gene balkonda bulunan boş bir saksının içine tohumları yarım santim derinlikde çimlenmeye bıraktım..
Gene aynı tarihlerde aynı saksının içine denizlide kahve satıcılarıdan temin ettiğim ve gene aynı işleme tabi tuttuğum yeşil kavrulmamamış kahve çekirdeklerinden de ektim..

Hepsinden umudu kesip 10 gün kadar önce saksının ortasına kendi çimlendirdiğim fesleğen fidelerini diktim..

Ama 15 nisan tarihinde birde baktım saksının içinde bir tohum çimlenerek dünyaya merhaba dedi.. önce yabani ot sandım.. sonra internetden araştırdım benim fidecik manolyaya birebir uyuyor.. mutluluğumu anlatamam.. hele iki gün önce bir tohumda çimlenince dünyalar benim oldu...

İşte arkadaşlar bu da benim acemi şansı manolya çimlendirme maceram... umarım fidelerimin ağaç olduğu günlerine görürüm.

Darısı tüm manolya sevenlerin başına..

Evet arkadaşlar öndeki fidecik 15 nisan 2004 tarinde çimlenen arkadaki ise henüz 2 günlük
Name:  HPIM0669.jpg
Views: 1767
Size:  44.7 KB

altaki 15 nisan doğumlu olan yakın çekim (sağ köşede görünen de saksının ortasındaki fesleğen )

Name:  HPIM0671.jpg
Views: 1580
Size:  71.9 KB

buda 2 günlük bebeğimiz yakın çekim
Name:  HPIM0672.jpg
Views: 1590
Size:  72.7 KB


Umarım yanılmamışımdır ve inşaallah yabani ot felan değildir.. konuyu iyi bilen arkadaşlar teyid ederse memnun olurum.

mcbel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön