View Single Post
Eski 30-06-2005, 23:25   #5
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Herkese merhaba.Önce Vildan Hanım beni davetinizden dolayı size teşekür etmek istiyorum.Sonra sitenin hazırlanmasında emeği geçen siz ve diğer arkadaşlarınıza teşekkür etmek istiyorum.

Siteden yazıştığımız arkadaşlara bahsettim.Herkes çok memnun oldu.Hatta Erkan yazı yazmış bile.

Bende 5 yıl önce bonsai merakı başladı.O zamanlar bonsai ile ilgilenen insanların buluşacağı bir ortam yoktu. Şu an geldiğimiz noktadan memnunum. Turkbonsai sitesinin forumlarıyla başladık ilk önce. Sonra Erkan bonsaisevenlerderneği yahoo groubunu kurdu. Sonra Kaan Çolak’ın kurduğu bonsai_sevenler groubunu keşfettik. İki yıl kadar önce kurulmuş. Şu an genel olarak yazışmalarımızı ordan yapıyoruz.

Fakat Vildan Hanım bahsettiğiniz gibi uzun zamandan beri takip etmiyorsanız bilgilerin dağınıklığı gerçekten çok problem oluyor. Aslında bilgiler Erkanın bahsettiği files bölümlerinde mevcut. Fakat bilgiler her zaman yeterli olmuyor. Sıkıntılar bu bilgileri uygularken ortaya çıkıyor. Bu bilgileri tecrübeye dönüştürmek gerekiyor. İşte bu aşamada paylaşım devreye giriyor. Herkes tecrübeleri doğrultusunda birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Bonsai böyle bir hobi. Paylaşım çok önemli.

Malesef Türkiye şartlarında bonsai ile uğraşmak biraz sıkıntılı. İlk önce Türkçe kaynak sıkıntısı var. İngilizcesi iyi olmayanlar çok sorun yaşayabiliyor. Fakat sağolsun arkadaşlar çeviriler yapıyor. Yavaş yavaş bir veri tabanı oluşturuyoruz.

İkinci sıkıntımız ise usta çırak ilişkisini yaşayamamamız. Yabancılar bu konuda çok aktifler. Kurslar var,eğitimini alıyorlar ve görerek öğreniyorlar. Bizse şu an yaptığımız yazışmalarda sanal ortamda bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sıkıntısı olan arkadaşlara bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Çokta faydalı olduğunu düşünüyorum.

Daha fazla uzatmayayım.Bu sitede bizim için başlık açabileceğinizi yazmışsınız çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu da sizden mümkünse talep edeceğim.En azından böyle bir başlık altında yazışırsak her şey daha düzenli olur. Mesela bonsai toprağı, sulaması, budaması vs gibi başlıklar altında yazışmalar gerçekleşirse daha sonra ziyaret eden arkadaşlar bu bilgilere daha kolay ulaşabilir. Hem de daha geniş kitlelerle iletişim halinde olabiliriz. Bu sayede bonsai'yi de insanlara tanıtma imkanımız olabilir. Bu konuda çok hevesli arkadaşlarımız var. Yardımlarını esirgemeyeceklerdir.

İyi günler diliyorum…

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön