View Single Post
Eski 19-04-2010, 16:43   #55
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Yukarıda yüklediğim fotoğraflardan (54 no.lu mesaj'da) ilk fotoğrafta'ki, elinde mikrofon ile konuşan genç bayan'ın adı: Gülden Karabudak.

Kendisi Kozak-Yukarıbey doğumlu. Gülden hanım sırasıyla, Hayrettin Karaca, Bergama Bld. Bşk. Mehmet Gönenç, TEMA İzmir Bölge Bşk. ve köy muhtarından sonra konuşma yaptı.

Öyle etkili bir konuşmaydı'ki, ben o anda izleyici kitlenin, arka taraflarda kalan bölümün'de (daha çok erkek köylülerin yoğun olduğu bölüm) bir yandan fotoğraf çekiyordum, bir yandan konuşmayı dinliyordum. Gülden öğretmenin o müthiş konuşması, o ana kadar konuşmaları öylesine dinleyen, bir çok erkek köylüyü kendine getirdi, bazıları ağlamaya başladı ve konuşma bitiminde hepsi ayağa kalkıp, dakikalarca ayakta alkışladılar ve büyük bir mücadele yapacaklarına yeminler ettiler.

Zaten bu panel, bölge köylülerini uyandırmak, olayın ne kadar ciddi olduğunu anlatmak ve organize olmalarını sağlamak, amacı ile yapıldı. Sn. Hayrettin Karaca'da konuşmasın'da sık sık, biz buraya direniş kıvılcımını ateşlemeye geldik, bundan sonra'da hep geleceğiz, devamlı destek olacağız, diye konuştu.

Ben şunu gözlemledim. Amaca ulaşıldı. Köylüleri inanılmaz bir hırs kapladı.

Zaten Bergama yöresin'de yaşayan insanların, ırk'ı, milliyeti ne olursa olsun, antik çağlar'dan, bugün'ki bizlerin yaşadığı dönem'e kadar olan tarihi incelediğimiz'de şunu görürüz. Bergama inanılmaz MUHALİF bir yer.

Tarihte'ki, ilk köle ayaklanması, ilk grev ve hemen ardından toplu sözleşme yapılıp, bugün'ki sendikacılığın temellerinin atılmasına ön ayak olmak, altın madenine (ovacık) bir çok köy halkı birliktelik sağlayıp, toplu direniş göstermek, yine Türkiye'de ilk kez, Tedaş'ın bundan 12-13 yıl öncesine kadar, her iş yerinden 10 tl, her ev'den 2 tl. aldığı sabit ücretler için, sanayi sitesi esnaflarının yaptığı -p.tesi günleri iş yeri açmama protestosu- gibi, muhalif eylemleri vardır (Bu eylemin sonunda, Enerji bakanı söz verdi ve 2 ay sonra bu sabit ücret kalktı).

Yani kısaca bu bölge muhalif'tir, direnişi üzerine düşen ne ise, en iyi şekilde yapar ve amaca ulaşır'da.

Ama ulaştığı amaç, bazı GÜÇ'ler tarafından uygulanır mı? orası şüpheli. Altın madenin (ovacık) çalışmaması için bir çok mahkeme kararı var, ama ne yazık'ki uygulayacak hükümet yok!

Yine'de her zaman'ki gibi, biz üzerimize düşeni yapacağız.


Düzenleyen ayazkentli : 18-10-2016 saat 21:30 Neden: harf düzeltme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön