View Single Post
Eski 24-12-2006, 17:32   #13
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
bugün karışımı eledim. içinde fidan yetişemeden kuruduğu için besin maddeleri de içinde kaldı sanırım.
daha sonra bunları kestiğim teneke kola kutularına doldurdum biraz.
daha sonra da sobadan çıkardığım kül geldi aklıma.
bu kavak-meşe odunu külünden ne kadar bu karışıma karıştırayım?
bir de yine bir poşetten çıkan toprağın içine beyaz straforu birbirine sürtme yöntemiyle bir avuç kadar çıkardım. toprağa karıştırdım. gel gelelim karıştırdıkça straforlar üste çıkıyor. ben de bir miktar toprak koydum tenekeye üstüne biraz strafor-toprak karışımı ve en üste biraz daha toprak koyarak işlemi tamamladım.
bir sorum daha olacak aşağıdaki resimdeki iki ilacı 20 litre suya yaklaşık 10 ar cc koyup karıştırıyoruz. bahçeye dikeceğimiz fidanları da bunların içinde yaklaşık 10 dakika bekletiyoruz. sağdaki ilaç nematod için olduğu yazıyor. bundan huwasan gibi toprağa uygulasak olur mu acaba? mantarı yok eder mi?

hazırladığım karışım suyu tutacak gibi görünüyor aslında akvaryumun içinde deneyeceğim için fazla su vermek de istemiyorum evin içinde.
bu toprak ve mildeki ısrarım başkasına bağımlı olmadan kendi yapabileceğim malzemelerle birşeyler oluşturmak.
ancak bahçede sebze çürüntüleri de olacak seneye onları değerlendireceğim muhakkak. bu sene fıstık sökmüş bizimkiler, burada bir evin kuruluğuna yığmışlar yaş vaziyette. bir hafta 10 gün kalmıştı fıstıklar. daha sonra ayıkladığımızda fıstık dallarının altta kalanlarının aynı keçi gübresinin yanması gibi yandığını ve sımsıcak olduğunu gördüm. bahçede kalan dalları ise bahçe ile yolun kenarına attım hala duruyorlarsa bir kısmını alıp üstünü naylon ile örtüp bu çürümüş bitki gübresinden muhakkak yapacağım.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön