View Single Post
Eski 19-04-2010, 08:40   #41
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Ama o pek Boğaz turu sayılmaz, aslında bu sefer düşündüğüm bize özel, bol bol fotoğraf çekmemiz için veya seyretmemiz için küreklerin ağır ağır çekildiği bir turdu

Aslında ben bir kaç fiyat aldım, sayı kabaca belli olsun, ona göre yazacağım. Küçük tekneler de var ama üst katında masalar olan büyük tekneler de var. Yemek dahil olanlar da var, sadece çay verenler de var, yiyeceği dışardan getirmek serbest. Alternatifmiz çok aslında. Bu yüzden şehir hatlarında paldır küldür gitmemize gerek olmayabilir.

Mesela 2 saati 350 TL olan var. 30 kişi kapasiteli ama rahat edilmesi açısından 20 kişi olsa daha iyi olur.

Büyük teknelerde fiyat kişi başından veriliyor. Mesela diyor ki fiks menü kişi başı 35TL. Ama diyor ki haftasonu en az 50 kişi. Bu da demek oluyor ki 50 x 35 TL. Gelen kişi sayısı az olursa fiyat artacak, 50 üzeri olursa yine 35 TL.

Tarih ve kişi sayısı kabataslak belli olunca ben gidip hem tekneleri görerek konuşurum. Şahsen rahatlık adına, tek katlı ufacık teknedense, üst katı düz ve geniş olanları tercih ederim.

Öneriler çok ama bence özel bir güne denk gelmesin. Uzaktan gelecek arkadaşları da düşünürsek İstanbul'un zaten var olan trafik ve kalabalık sorunu özel günlerde 2-3 misline çıkıyor. Bu da kırk yılda bir sefa yapacağımıza cefa çekmemize neden olur.

2 Mayıs bance de güzel bir tarih ama ya o hafta yağmurlu geçecekse? Bu tür gezilerde hava durumu da çok önemli. O zaman eğer hava durumu müsait olursa, en azından bir haftalık hava durumuna bakarız, tarihi 2 Mayıs olarak belirleyelim. Buna göre uygun olan arkadaşlar isimlerini yazmaya başlasınlar derim.


1-Güler
2-Limon
3-Kiraz
4-

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön