View Single Post
Eski 18-04-2010, 20:58   #50
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Elime fotoğraf makinasını almışken daha önce bu başlık altında fotoğraflarını paylaştığım çalışmaların yeni hallerini de fotoğraflayayım dedim.

DSCN0691.jpg

Bu karaağaç geçtiğimiz kış zor durumdaydı, fakat şu an baya büyük bir saksı içerisinde yapraklanmaya devam ediyor. Düzenli olarak geri budamalar yaparak dallanmayı arttırmaya çalışıyorum. Üzerindeki air-layering işleminde herhangi bir hareketlilik görünmüyor, muhtemelen başarısız bir girişim oldu ama devamlı nemli tutmaya devam ediyorum.

DSCN0686.jpg

Erik olduğunu sanarak aldığımız ağaç yapraklandı. Sanırım ıhlamur olduğu da kesinleşti. Tüm tomurcukları patladıktan sonra telleme yapacağım.

DSCN0688.jpg

Bu da yaprağından bir fotoğraf.


DSCN0689.jpg

Bu fidanı iki önceki bonsai toplantısına götürmek için almıştım. Gül bitkisi, bonsai için pek uygun bir tür değil, benim de hiç sevmediğim bir tür ama hem kalın gövdesi ve küçük yaprakları, hem de uygun fiyatı beni cezbedince satın almıştım. Tahmin ettiğimden daha hızlı büyüyor, önümüzdeki günlerde biraz daha gelişince budama yapacağım.

DSCN0699.jpg

Bu ardıç fidanı 4 ay kadar önce Tekin Bey'i ziyaretimde şekillenmişti. Ağır tellemenin stresine dayanamayan (veya benim öyle tahmin ettiğim) iki dalı kurudu. Ben de fidanı rüzgar tarzına yönlendirmeye çalışıyorum. Gövdedeki teller henüz yeni söküldüğü için zirvenin düzenlenmesi yeni bir tellemeye kaldı. Şu an sadece alttaki üç dalda büyüme var. Eğer tepe sürgünleri de yaşadıklarına dair bir belirti gösterirlerse yeni bir telleme yapacağım.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön