Evet zaten ne oluyorsa herşeyi her mevsim yemek istememizden oluyor. Zamanından önce yetiştirebilmek için seralar kuruluyor, kapalı ortamda daha hızlı üreyen zararlılar için kimyasallar basılıyor, tozlaşma ve ürün tutumu için hormonlanıyor
vb. Aldığımız ürünlerin zamanında yetiştirilmiş ürünler olmasına dikkat edersek daha sağlıklı beslenebiliriz bence. Hatırlarmısınız benim gençliğimde turfanda ürün diye birşey vardı ve o ürünü almak ve tatmak da bambaşka bir keyifdi. Zaten Türkiyenin her tarafı aynı iklim yapısında değil, kimi bahçeler daha erken üretmeye başlayacak, kimileri daha sonra pazara girecek böylece epey uzun bir süre örneğin domates pazarda kalacak. Ha o zaman ocak ayında taze domates yemiyeceğiz. Olsun sağlıklı ve lezzetli olsun da ben turfandayı beklemeye razıyım.