View Single Post
Eski 16-04-2010, 14:08   #89
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Sarp99'un mesajı da bu konuya başka bir açıdan yaklaşıyor. Duydukları bir çiftlikten ürün sipariş etmişler. Ürün, Nazilli'den gönderilmiş. Herşey iyiymiş ama domatesi beğenmemişler. Bu yüzden de artık oradan, muhtemelen de benzer başka bir yerden bir şey istemeyeceklermiş. Devamında, sertifikasyon, denetim mekanizmasından söz etmiş.

Her ne kadar, sertifikasyon ve denetimin domatesin lezzetinde bir katkısı olmasa da, önemli bir bakış açısını yansıtıyor.

İki bakımdan önemli. Nazilli'deki çiftlik hakkında detaylı bilgiye sahip oldukları izlenimini edinemedim. Muhtemelen çiftlik hakkında hiç bir detay bilinmiyor.

İkincisi, tüketici profili bakımından önemli. Bu profildeki tüketiciye herhangi bir şekilde ürün gönderilmemeli. Nazilliden İstanbul'a kutu göndermek zaten bir handikap. Ancak kutuyu alanın, neden oradan öyle bir kutu istediği çok tartışılır. Nazillide Mart ayında olgunlaşmış domatesten lezzet bakımından ne beklenir ki? Şayet bu çiftlik (her neresi ise), bilimum denetim kuruluşları tarafından denetlenseydi, her yıl binlerce euro denetim ve sertifikasyon parası ödenmiş olsaydı (belki de öyle zaten) domates lezzetli olur muydu?

Dolayısıyla, kaçınılması gereken iki temel durum bakımından önemli.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön