View Single Post
Eski 12-04-2010, 22:38   #1286
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Burada İspanyol çeşitleri tartışılırken, tamda karşıma bir ispanya seyahati çıktı. Bol bol zeytin görmeyi umuyordum. Ancak Madrid sahilden 400-500 km içeride olduğu için bu şansım yokmuş gibi duruyor.
Ama bulunduğum semtte evlerin bahçeleinde ve yol kenarlarında bolca zeytin ağacı var. Ne zaman bizde de zeytin evlerin bahçelerine dikilir, işte o zaman zeytine gereken önem verilir diye düşünüyorum.
İşte resimler. Son ağaçta dallarda mantar var (açık kahverengi olanlar). Bu mantarı bir çok ağaçta gördüm. Ne olduğunu öğrenmeye çalışacağım.


Eklenti 135889
Sn. acemi, iyi tatiller _iş için gitmiş olsanız bile _ diliyorum. Birşeyleri paylaşacağınızı (yediğiniz içtiğiniz olursa daha iyi olur) biliyordum.

Son resimdeki hastalık mıdır? bende merak ettim.

İnsan katalanların tarafına yani Barselona' ya giderdi. Bodur zeytinler oradaymış.
Bu adamları dünya birincisi yapan nedir? Zeytin ağacıyla, meyvesi ve yağıyla nasıl bir yaşam biçimi oluşturmuş da İspanya denince aklımı düşüyor?

Sofralarında zeytini ve onun yağını nasıl tüketiyorlar? Küçük işletmeler nasıl çalışıyor? Nasıl pazarlıyorlar? Gerçekten bir çoğu sadece zeytincilikle mi geçiniyor? diye ben düşünüyor olsam bile siz aldırmayın.

İşinizde başarılar dilerim.
Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön