Konu: Rottweiler
View Single Post
Eski 10-04-2010, 13:09   #13
almira
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,522
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Burada söz konusu olan bir canlının bedelli veya bedelsiz verilmesi değil. Rottweler bence çok özel bir köpek. Sahibine gerçekten çok bağlı ve sadık. Tam bir bekçi ve koruma köpeği.
Gözünüz arkada kalmadan evinizi ve içinde yaşayanları emanet edebilirsiniz.


Canlı hayvan beslemeyi düşünen insanlar ne tür sorunlarla karşılaşıp nelerle mücadele edeceklerini düşünerek karar vermeli. Bu köpeği çok sevdim dur bir alayım diye köpek alınmaz. Bir kere her türlü sorumluluğu üzerinize alacağınızı bilmeniz lazım. Beslenmesi başlı başına bir olay. Ben kardeşimin kaç tane kasaba ve şarküteriye abone olduğunu çok iyi biliyorum. Dolabının buzluğunun büyük bir bölümü köpeğin kemiklerine ait. İki gün arayla yaklaşık beş kilo kemik alıyor. Bu sadece bir kısmı... Veteriner konturolünden sürekli geçmesi gerekli. En ufak bir rahatsızlığında veterinere götürülüyor ve veteriner ücretlerini ben buradan söylemiyorum. Aşıları ve çeşitli parazitler için iğneleri ayrı... Bunun yanında Rottweilerlerin belli bir ayda veteriner tarafından kuyruk kesimlerinin yapılması gerekli. Bunlar maddi konular.

Bir kere kesinlikle yaşam şartları iyi olmalı. Yani bahçeli bir ev ve ya bir iş yeri olmalı. Apartman katındaki bir dairenin balkonunda besleyemezsiniz.
Bütün bunlar göz önünde bulundurularak alınacak bir canlının ben sokağa terkedilebileceğine inanmıyorum. Sadce çocuğunuz çok istedi, ben çok beğendim diye bir canlı alırsanız sonu ya ölüm ya da sokaktır.

Canlılara gösterilmesi gereken değeri ve ilgiyi sarfedebiliyorsanız canlı hayvan beslemelisiniz. Sevgiler.


Düzenleyen almira : 10-04-2010 saat 13:11 Neden: harf düzeltme
almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön