View Single Post
Eski 09-04-2010, 09:05   #24
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Yıllardır enginar alırım.

Ildır ile Gerence arası asfalt olmadan öncede enginar tarlalarının arasındaki toprak yoldan çok geçmişliğim var, İğdeliğe gidip çipuraya olta atalım niyeti ile ( bahsettiğim seneler 1980 li yılların başı, enginar çok moda değildi ama oralarda boldu). Tarla sahibine parasını verip enginarımızı da arabanın bagajına doldururduk. Enginarı yemek yapmak için seçecek iseniz küçük ve körpeyi tercih edersiniz, onun için de kafayı hafif sallamak ve kafaya yakın yerdeki sap yumuşak ise onu almak iyidir. Ama dolma yapacak iseniz büyük ve açık olan iyidir. Onlarda sapın durumuna bakmaya gerek olmaz. Görünüm size fikir verir, aynen balıkta olduğu gibi.

Enginarın zamanını geçirmemek, mümkünse her hafta tüketmek sağlık için mühim meseledir. Enginarlı pilav yapın. O olduğu sürece pilavı başka türlü yemek istemezsiniz.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön